Ще одна громада на Рівненщині проголосувала за перехід в лоно ПЦУ (ФОТО)

20:04, 1 вер. 2019
 
Ще одна громада на Рівненщині проголосувала за перехід в лоно ПЦУ (ФОТО)

У Млинівському районі ще одна громада перейшла до Православної Церкви України. Сьогодні відбулися загальні збори Свято-Троїцької громади села Війниця, інформує пресслужба єпархії на офіційній сторінці у Фесбуці.



Як повідомив Суспільному районнний благочинний протоієрей Володимир Левандовський, за вихід з-під юрисдикції московського патріархату та перехід до Православної церкви України на загальних зборах релігійної громади участь брало 119 парафіян: за перехід – 102 голоса, проти – 13, утрималось – 4. За словами панотця, задля забезпечення порядку на збори запросили і поліцію, однак усе пройшло мирно та їхня допомога не знадобилась.

На офіційних сторінках іншої єпархії з приводу цієї події поки жодних заяв чи повідомлень немає. Їхню позицію ми спробуємо дізнатись у телефонному режимі завтра. 

За даними інтерактивної карти переходів до ПЦУ, яку веде релігійно-інформаційна служба України, до сьогоднішнього переходу у Війниці на Рівненщині 51 громада змінила своє релігійне підпорядкування. Також варто зазначити, що деякі переходи єпархія УПЦ, що перебуває в єдності з московським патріархатом, продовжує оскаржувати у суді.