Сьогодні обміну полоненими не буде, – пресцентр СБУ

13:07, 30 сер. 2019
 
Сьогодні обміну полоненими не буде, – пресцентр СБУ

Переговори щодо обміну полоненими між Україною та Росією – тривають. Про це повідомила Суспільному речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська. Це складний процес, зауважила вона. І попросила не поширювати неперевірену інформацію.

Також журналісти Суспільного додзвонилися до прессекретарки президента Юлії Мендень. Єдине, що та сказала: звільнення триває. І просить усіх набратися терпіння. Додамо, що інформацію про те, що серед заручників Кремля, яких мають звільнити, буцімто є рівнянин Микола Карпюк, оприлюднив у себе на сторінці у Фейсбук новопризначений генпрокурор Руслан Рябошапка.

– Коли це взаємозвільнення завершиться, Офіс президента повідомить на офіційних каналах. На жаль, інформація, яка була поширена – грала з емоціями, – зазначила прессекретар президента України Юлія Мендель.

Нагадаємо, під час революції Гідності Микола Карпюк був одним з лідерів "Правого сектора". У березні 2014-го його затримали при в’їзді до Росії. Карпюка звинуватили в організації озброєної групи, яка ніби то брала участь у чеченській війні. У травні 2016-го він був засуджений до 22-х з половиною років ув’язнення. Російська правозахисна організація «Меморіал» визнала Миколу Карпюка разом зі Станіславом Клихом політв’язнями.

Як стало відомо годину тому, обмін полоненими між Україною і Росією в п’ятницю не відбудеться. Про це повідомили "Укрінформу" у пресцентрі СБУ. "Кінцевої дати поки що немає", сказали у пресцентрі.