На Рівненщині оголошено найвищий клас пожежної небезпеки – п’ятий

14:50, 30 сер. 2019
 
На Рівненщині оголошено найвищий клас пожежної небезпеки – п’ятий

Протягом найближчих днів на Рівненщині встановлено найвищий – п’ятий рівень пожежної небезпеки. Про це сьогодні на пресконфернції, присвяченій зростанню кількості пожеж в екосистемі, розповів начальник Рівненського гідрометцентру Богдан Масовець.

З початку року в області сталося 119 пожеж в екосистемі, з них 16 – лісових. Це на понад 80% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомив заступник начальника Головуправління ДСНС області Олег Панюк. Рятувальники закликають краян не спалювати суху траву та рослинні залишки.

На фото начальник Рівненського гідрометцентру Богдан Масовець

– Пожежна небезпека зараз на Рівненщині – п’ятий клас, це найвищий клас. Вона збережеться до другого вересня. І вже ми очікуємо короткочасні дощі з третього вересня. Протягом цих п’яти днів температура сягатиме 30 градусів тепла і ті короткочасні дощі, які ми очікуємо, вони не змивають пожежну небезпеку на території області, розповів начальник Рівненського гідрометцентру Богдан Масовець.

На фото заступник начальника ГУ ДСНС області Олег Панюк

– 12.08 сталася між селами Удрицьк та Хилін Дубровицького району, загинула людина на полі, там, де збирали хліб. Це сталося внаслідок підпалу стерні, людина, можливо, надихалася, втратила свідомість і там залишилася. Це навіть не в будинку, це дуже прикро. Тому ми звертаємося до всіх жителів нашого краю: будьте максимально обачними, думайте про кожний свій крок,сказав заступник начальника ГУ ДСНС області Олег Панюк.

На фото начальник відділу держекоінспекції Поліського регіону Олег Семенюк

– За спалювання сухої трави, листя, очерету, стерні передбачено штраф для громадян від 170 до 340, на посадових осіб від 850 до 1190 гривень. Якщо це відбулося на території заповідників, там розмір штрафів дещо більший: на громадян від 340 до 680, на посадових осіб від 1190 гривень. За особливо великі завдані збитки передбачена кримінальна відповідальність, говорить начальник відділу держекоінспекції Поліського регіону Олег Семенюк.