Спеціальний ТОР – Тac Team та нові патрульні: у рівненських копів поповнення (ВІДЕО)

13:38, 30 сер. 2019
 
Спеціальний ТОР – Тac Team та нові патрульні: у рівненських копів поповнення (ВІДЕО)

12 патрульних склали присягу в управлінні патрульної поліції області. На першу зміну новоспечені правоохоронці вийдуть у понеділок, розповів начальник управління Сергій Мерчук. Підготовку вони проходили пів року у Києві в Академії патрульної поліції. Серед них двоє дівчат та один учасник бойових дій.

На фото патрульна Анастасія Мельник
 
– Я вирішила стати поліцейською. Я розумію, що це шлях дуже важкий і дуже складний. Але дуже приємно, коли ти маєш можливість допомагати людям, думати не лише про себе. Раніше я працювала вчителем у групі продовженого дня у гімназії " Престиж". В понеділок на ніч заступаю. Розумію, що це буде тривога. Але я вже дуже хочу, розповіла патрульна Анастасія Мельник.
 
На фото матір патрульної Світлана Мельник
 
– Дуже тривожно на серці, переживаю. Це професія не з дітками. Хвилююся. Думаю, що з Божою допомогою все буде найкраще, – каже матір патрульної Світлана Мельник.
 
На фото начальник патрульної поліції області Сергій Мерчук
 
– У нас постійно тривають безперервні набори в патрульну поліцію. Дехто виростає вже зі звання патрульного поліцейського і переходить слідчим чи дільничим, а також на керівні посади в головне управління. Близько 60-ти осіб перевелись. В нас неукомплект складає 3,4% – це дуже маленький некомлект. Але набори є, бо якщо ми беремо зараз курсанта, то він до нас прийде лише в березні місяці,прокоментував начальник патрульної поліції області Сергій Мерчук.
 
Також в управлінні сьогодні презентували новий підрозділ патрульної поліції. Це взвод тактичної підтримки батальйону тактико оперативного реагування – Тac Team. Ці правоохоронці будуть виїжджати на спеціальні завдання, розповів Сергій Мерчук. Таких патрульних нині в управлінні лише шість. Спецпризначенці мають особливе оснащення, захист та зброю. Готували їх за методикою американських правоохоронців.
 
На фото патрульний батальйону ТОР-Тac Team Тарас
 
– Місяць часу була підготовка. Це ми здавали фізичні нормативи. Місяць тактичних занять та залікові сценарії. На лінію ми не заступаємо. Ми виїжджаємо тільки, коли є завдання – це затримати. Також коли розбій чи грабіж. Коли безпосередньо доведеться затримувати людей, які вчинили важкі або особливо важкі злочини, говорить патрульний батальйону ТОР-Тac Team Тарас.
 
Основна відмінність працівників "Тac Team" від патрульних – це рівень захисту. Перше, на що можна звернути увагу, це бронеплити. Вони в США кодуються як шостий рівень захисту. Вони витримують кулі від автоматичної зброї. Пістолет-кулемет МП5 А3. Працює на патронах 9 на 19. Працювали з ним, досить гарно. Окуляри. Коли відбувається стрільба з автомобіля, то уламки скла можуть потрапити в очі,додає Тарас.