Журналіст пропонує заборонити депутатам подавати проєкти на Громадський бюджет, аби не було піару (ВІДЕО)

17:26, 29 сер. 2019
 
Журналіст пропонує заборонити депутатам подавати проєкти на Громадський бюджет, аби не було піару (ВІДЕО)

Заборонити депутатам Рівнеради подавати проєкти на фінансування з Громадського бюджету. Таку електронну петицію на сайті Рівненської міської ради розмістив журналіст Владислав Пєрязєв. На його думку, це один із механізмів піару для обранців. Думки з цього приводу збирали журналісти Суспільного.

Депутат Рівнеради Володимир Попик цього року подав для участі у Громадському бюджеті два проєкти: це облаштування футбольного поля із штучним покриттям та вуличних тренажерів.

Футбольне поле ми плануємо на місці цієї теплиці, починаючи від сміттєвих баків. Там є місце поставити тренажери, ось зі школи двері виходять із спортивного залу, – розповідає депутат Рівнеради Володимир Попик. 

Обидва проєкти у планах – на території школи під номером 23 на вулиці Вербовій.

На фото автор петиції Владислав Пєрязєв

В депутатів все таки є важелі впливу на міський бюджет безпосередньо, це їхня робота – подавати проєкти, програми. Громадський бюджет – це суто інструмент для громади. Нехай подають їх через своїх радників, знайомих, нехай консультують громаду. Просто це зайвий інструмент для піару, – каже автор петиції Владислав Пєрязєв.

На фото автор проєктів, депутат Рівнеради Володимир Попик

Я не хотів як депутат брати участь, писати проєкт. Я думаю, що це дійсно справа людей, мешканців округу. Але за ці 4 роки я побачив, що в людей ініціативи немає. З однієї сторони я розумію автора петиції, який не хоче, щоб депутати подавали проєкт, можливо, він вважає, що це окремий піар, але депутати – теж люди. Вони можуть зініціювати певний проєкт, але, щоб автором стала стороння людина, а не депутат. То чи це буде чесно? – додає Володимир Попик.

Свої проєкти на фінансування з громадського бюджету, крім Володимира Попика, подали ще троє депутатів міської ради: Андрій Кузьмич, Святослав Стельмащук та Анатолій Чугуєвець.

На фото голова координаційного комітету Громадського бюджету Сергій Паладійчук

– Депутат – це теж громадянин. Хочу нагадати, що дуже часто рівняни плутають депутатів міської ради і чиновників. Депутат – не чиновник, він не є безпосередньо тією особою, яка бере участь у виконавчих процедурах. Це – представник громади. Але ідея має право на життя. Незалежно, чи набере петиція голоси, чи ні, можна цю пропозицію подати на обговорення наступного громадського комітету, – коментує голова координаційного комітету Громадського бюджету Сергій Паладійчук.