Князєв заявив про звільнення кількох керівників поліції на Рівненщині

13:24, 23 сер. 2019
 
Князєв заявив про звільнення кількох керівників поліції на Рівненщині
Глава Нацполіції України Сергій Князєв щойно під час колегії МВС за участі міністра Арсена Авакова з трибуни заявив про звільнення керівників поліції в тих райвідділках, про які нещодавно просив президент Володимир Зеленський, зазначаючи, що вони не допомагають боротись із проявами нелегального видобутку бурштину. 

Пане міністр (звернувся до А.Авакова,- ред.), доводжу до вашого відома про звільнення із займаних посад керівників Рокитнівського, Дубровицького, Володимирецького, Зарічненського, Сарненського відділів поліції Рівненщини, – сказав Сергій Князєв. 

Крім того, глава Нацполіції оголосив про звільнення керівників Олевського та Овруцького у Житомирській та Маневицького та Любашівського відділів на Волині. 

Разом із тим Сергій Князєв фактично похвалив рівненську поліцію за боротьбу із нелегальним видобутком бурштину (попри невеликі, за його словами, штрафи в межах 10 тисяч гривень), в той же час присоромивши Волинський та Житомирський главки. 

Деякі підрозділи, – Волинь та Житомир, – вибрали таку вичікувальну позицію до копачів. Ви не намагаєтесь, шановні керівники, застосувати додаткові важелі впливу на цю категорію зловмисників. Чому поліція Рівненщини впродовж останніх декількох років змогла розпочати 150 проваджень із додатковою кваліфікацією «опір представникам влади, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». А Волинь та Житомир всього 3 на дві області, і то за три роки, – сказав глава Нацполіції.

Нагадаємо, що керівниками згаданих відділків на Рівненщині були: Зарічненського – Євген Мартинюк, Рокитнівського – т.в.о. Григорій Гольонко, Володимирецького – Віталій Березовський, Дубровицького – Костянтин Головатюк та Сарненського – Руслан Яковчук.