Біля рівненського мототреку встановили скульптуру спідвеїста (ВІДЕО)

17:00, 20 сер. 2019
 
Біля рівненського мототреку встановили скульптуру спідвеїста (ВІДЕО)

Як розповів керівник Клубу вболівальників рівненського спідвею Сергій Головня, її присвятили 60-річчю спідвею у Рівному. За його словами, це єдина в Україні скульптура, присвячена мотоспорту. Відкриття монументу заплановане на День міста Рівне, що припадає на найближчу неділю, 25 серпня.

Вартість виготовлення скульптури 120 тисяч гривень. Гроші зібрали вболівальники, частину надали спонсори. Вага скульптури 350 кілограмів. Виготовив її місцевий скульптор Тарас Бурик. У ній він поєднав метал та пластик. Встановили скульптуру на бетонному постаменті. За словами майстра, посадку гонщика він вивчав за фотографіями, а от ретро-мотоцикл робив з натури.
 
На фото керівник Клубу вболівальників рівненського спідвею Сергій Головня
 
– Думаю, ця скульптура принесе багато позитиву вболівальникам, які заповнюють наш мототрек. Думаю, що фінал чемпіонату Європи, який відбудеться 31-го серпня, коли до нас приїдуть іноземні спортсмени, і вже подали заявки близько 15 іноземних журналістів, вони і напис "Я люблю спідвей" і скульптуру популяризують за кордоном. Популяризація відбувається, залучаються чемпіонати Європи. Я думаю, що 60-річчя рівненського спідвею ми святкуємо достойно, каже керівник Клубу вболівальників рівненського спідвею Сергій Головня.
 
На фото скульптор Тарас Бурик
 
– Робота тривала майже два роки, це був затяжний проект. Це пластик, комбінований з чорним металом і пофарбований під бронзу. Я ходив у краєзнавчий музей, там є старенький мотоцикл, з якого я і брав цей образ, – розповів скульптор Тарас Бурик.