У Рівному відкрили "Перші в світі фотографії"

17:37, 19 сер. 2019
 
У Рівному відкрили

"Перші в світі фотографії". Виставку під такою назвою, присвячену 180-річчю фотографії, відкрили сьогодні в Рівному у "Злата плазі".  У ній представлено 16 світлин, серед яких перша фотографія людини, перше селфі, перший аерознімок та знімок Місяця.

Поруч з кожною світлиною вказаний її автор, дата створення та написана невелика історія зйомки. Організатор виставки розповідає, що в майбутньому планує видати альбом, де буде зібрана значно більша колекція фоторобіт.

На фото організатор виставки Олександр Харват

– Ці фотографії, по суті, не дуже відомі світу, хоч їх можна знайти в інтернеті. Але в мене така мета систематизувати, підібрати та зробити історію фотографії в перших фотографіях, не лише в тексті, а в перших фотографіях з невеличким коментарем про цю фотографію, про її автора, якщо цей автор відомий,каже організатор виставки Олександр Харват.

На фото відвідувач виставки Олександр Коташевський

– Я вважаю, що ця виставка дуже потрібна для Рівного, на неї потрібно приводити дітей, показувати школярам нашим, щоб вони знали, з чого все це почалося,сказав відвідувач виставки Олександр Коташевський.