Підозрюваний у замаху на вбивство двох чоловіків лишається під вартою

19:00, 19 сер. 2019
 
Підозрюваний у замаху на вбивство двох чоловіків лишається під вартою

Віктор Коваль (на головному фото), якому інкримінують замах на вбивство двох чоловіків: лучанина Юрія Сисоєва та рівнянина Петра Андрєєва, ще 60 діб проведе у СІЗО.

Сьогодні у Рівненському районному судді відбулося чергове засідання щодо продовження запобіжного заходу. Прокурор клопотав про продовження тримання під вартою. Його підтримала і адвокатка дружини зниклого Петра Андрєєва. Натомість адвокат підозрюваного наполягав на скасуванні запобіжного заходу взагалі. Аргументував це тим, що його клієнт хворий, а підстав для тримання під вартою мало. На судове засідання не з’явився потерпілий Юрій Сисоєв, до якого, за версією слідства, підозрюваний заcтосував зброю. У суді це трактують як замах на вбивство.

У залі сьогодні була присутня матір ще одного потерпілого – Петра Андрєєва. Саме його майже рік не можуть знайти рідні, чоловік перебуває у розшуку. Лідія Андрєєва просила колегію надати їй статус потерпілої. У цьому її судді підтримали.

На фото прокурор Олександр Станкевич
 
– Необхідність продовження строку тримання під вартою Коваля без визначення розміру застави. Доповнення виникли стосовно наявності потерпілого, статусу "потерпілого" Сисоєва. Потерпілим у провадженні може бути фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано фізичної або майнової шкоди,сказав прокурор Олександр Станкевич.
 
 На фото адвокатка Мирослава Кісільова
 
– Зазначу, що дане клопотання відповідає повним вимогам статті 184 КПК. З огляду на тяжкість скоєного злочину, огляду на те, що в обвинувальному акті вказано місце проживання, зокрема Пантелеймонової Яни, що у неї на виховані двоє малолітніх дітей. Переконана, що ризики, на які посилається прокурор – не відпали,каже адвокатка потерпілої родини Андрєєвих Мирослава Кісільова.
 
На фото адвокат Андрій Мосійчук
 
– Мій підзахисний знаходиться в слідчому ізоляторі вже більше 11 місяців. Він має ряд хронічних хвороб. А на одному із засідань перебувала швидка допомога, надавали йому медичну допомогу. Установа, в якій він знаходиться, проведення операції обмежує, – говорить адвокат підозрюваного Андрій Мосійчук.
 
На фото потерпіла Лідія Андрєєва
 
– Мій син пропав. Я не знаю, де він. Десять місяців я не маю ні звісток, нічого. Тому хочу знати, де він. Я хочу поховати свого сина. Не ходити сюди, а ходити на кладовище. Я хочу слухати тут все. Це мій син, я лишаюся мамою,розповідає матір зниклого Петра Андрєєва, потерпіла Лідія Андрєєва.
 
Нагадаємо, торік 28 жовтня до поліції звернулась дружина Петра Андрєєва та заявила про його зникнення. Напередодні лікарі повідомили правоохоронцям про те, що до них доставили Юрія Сисоєва з вогнепальними пораненнями, від пояснень останній відмовлявся. 
 
 
Як розповів тоді заступник начальника ГУ НП у Рівненській області Сергій Волков, чоловік, який знаходився в лікарні, і безвісти зниклий Петро Андрєєв були в тому самому місці під час однієї події. Наступного дня правоохороці встановили автомобіль, який зник разом із Андрєєвим, в лісовому масиві неподалік села Метків Рівненського району. 
 
 
Машина була спалена, від неї лишився лише каркас. Телефон чоловіка знайшли через тиждень водолази у водоймі в селі Городок. Матір переконана, що її сина в живих вже немає. Таку ж версію озвучував тоді і заступник начальника поліції Сергій Волков.