У Рівному завершився "Бульба-Фест"

20:18, 18 сер. 2019
 
У Рівному завершився

Четвертий всеукраїнський фестиваль-ярмарок "Бульба-Фест" цими вихідними проходив у Рівному. У вчора та сьогодні у парку «Хімік» провели  вуличну торгівлю, влаштували розваги та конкурси для дітей,  провели майстер класи та підготували тематичні фуд-зони, розповіла координаторка фестивалю Дарина Філімонова. З її слів, за два дні фестиваль відвідали більше як 50 тисяч рівнян. Якщо вдень відвідувачам пропонували страви, розваги та фотосесії, то ввечері влаштовували концерти та покази фільмів.

На фото координаторка фестивалю Дарина Філімонова

У нас на ярмарку є різні майстер класи. Наприклад, по народному ткатству - це поліський серпанок. Є дитяча зона, ярмаркова, футзона. Люди можуть відпочивати на будь якій зоні. У нас змінилися локація. Ця більш компактна для нашого фестивалю. Люди задоволені. У нас є нова фотозона. Ми стоїмо біля неї, нові цапи, бульба фест – родзинка нашого фестивалю. Люди були шоковані, коли побачили цих цапів. Хоітли вилазити, але ми не дозволяємо. Ми виграли малі проекти у Громадському бюджеті. Нам виділили кошти з Рівного, – розповіла координаторка фестивалю Дарина Філімонова.

На фото родина Мілейків

Для сімейного відпочинку такі фестивалі дуже потрібні. Нам дуже цікаво, що тут є. Картопля це наша перша страва в сім’ї. Картопля і мясо, – розповіла родина Мілейків

На фото майстриня Олена Бузіна

– Я відворюю пояс. Це краєчка, – колись називалися так пояси. Пояси використовула, так як в мене наприклад, для опорізування. Це коли чоловіки і жінки використовували, щоб підтримувати весь свій образ. Такий пояс колись мав мати довжину не менше 3 метрів. Це так було по стандарту. Ця краєчка з Здолбунівського району, ми відтворюємо XVIII-XIX століття. Сьогодні робимо це сучасними нитками на сучасному вертаті. Показуємо майстерклас, – сказала  майстриня Олена Бузіна.