Унікальні операції на серці почали робити у Рівному

19:06, 15 сер. 2019
 
Унікальні операції на серці почали робити у Рівному

Відсьогодні у Рівному почали проводити операції на серці, які раніше в області не робили. Це стало можливим завдяки новому обладнанню, яке за кредитні кошти Світового банку встановили в серцево-судинному центрі при обласній лікарні. Завдяки електрофізіологічній лабораторії для проведення абляції хірурги зможуть лікувати аритмію.

Сьогодні провели чотири операції за участі лікаря з Національного інституту серцево-судинної хірургіі імені Амосова. Рівненські лікарі асистували та паралельно вчилися працювати на новому обладнанні. Рівне стало четвертим містом в Україні після Києва, Одеси та Полтави, де робитимуть такі операції.

На фото заввідділенням лікування аритмій інституту серцево-судинної хірургіі імені Амосова Борис Кравчук

Я вітаю Рівненську область, це велика знакова подія. Тому що можна сказати, що у Рівному з’явився повноцінний експертний кардіологічний центр, який може надавати допомогу як з інфарктами, так і з різними видами аритмій. На сьогоднішній день ви маєте повноцінну лабораторію катеризаційну, де можна вирішуват всі проблеми, які можуть бути вирішені без великих операцій, – розповів заввідділенням лікування аритмій інституту серцево-судинної хірургіі імені Амосова Борис Кравчук.

На фото пацієнт Вадим

Я дякую Богу, що все ж це в Рівному зробили операцію, що не потрібно десь далеко їхати. Це зручно і в моєму випадку, як відносно недавно був приступ, це класно. Та й фінансово це дешевше, простіше, – сказав пацієнт Вадим.

Операції тривали протягом дня. Після цього журналісти Суспільного поспілкувалися з медиками і у завтрашніх випусках новин детальніше розкажуть про новацію в лікарні.