Вибух у Радивилові: подробиці інциденту, в якому травмувалось троє дітей (ВІДЕО)

13:32, 14 сер. 2019
 
Вибух у Радивилові: подробиці інциденту, в якому травмувалось троє дітей (ВІДЕО)

Найбільше опіків під час вибуху у Радивилові отримав 14-річний підліток, його стан досі важкий та залишається небезпека для життя. Про це повідомила лікарка обласного опікового центру Світлана Пархоменко. Мова про інцидент, який стався у Радивилові 12-го серпня. За версією поліції, підлітки кинули у отвір люка петарду, після чого і пролунав вибух. У місцевому відділенні "Рівнегазу" заперечують можливість витоку, натомість припускають, що причиною могло стати скопичення болотяного газу, який утворюється внаслідок гниття мулу. 

У понеділок близько третьої дня поліція Радивилова отримала інформацію про вибух у підземних газових комунікаціях, на вулиці Паркова. Травмувалось троє підлітків: 15, 14 та 9-ти років, усі вони в лікарні.

На фото очевидиця Надія Сенчук

– Страшенний вибух був, вибух був страшенний, я просто остовпіла, подумала, що то в мене в хаті. Біжить та дитина, до пояса вже голенький, всьо обгоріло на ньому, і рука деформована, видно, цю одежу, рука горіла, з себе скидав. Біг і кричав – люди рятуйте. Люди рятуйте, – розповіла очевидиця Надія Сенчук.

Поліцейські з’ясували: вибухнуло, бо один із підлітків кинув петарду у вентиляційний отвір люка. Кримінальне провадження відкрили за статтею «хуліганство».


На фото заступник керівника поліції Радивилівського району Сергій Ясинський

– Один з неповнолітніх кинув петарду в колодязь, де проходять газові комунікації. Батьки несуть відповідальність за дії своїх дітей. Так само буде встановлюватися, звідки були ці петарди, як їх придбали, хто купив, як продають і звідки вони взялися. Працівники «Рівнегазу» обстежили комунікації, пошкодження і витоків природного газу не виявлено,сказав заступник керівника поліції Радивилівського району Сергій Ясинський.

На фото бабуся травмованого хлопця Тетяна Молінська

– Як газ рвонув, що тії кришки вирвало, аж на тую сторону кинуло. То чого газовики не винні. Сьогодні вранці там, мій зять пішов, вони близько не підпустили. Вони закручували того крана і не могли добре закрутити його. І там все приладнали, що вони не винні, то всьо винні діти,говорить бабуся травмованого хлопця Тетяна Молінська.

На фото головний інженер підрозділу "Рівнегазу" Микола Лемещук

– Болотиста місцевість і ми вбачаємо, що міг бути біогаз, ми називаємо його болотний газ, він теж вибухонебезпечний. Можливо, скопичення було внизу і коли петарда влетіла… як такої пожежі… якби був витік газу, то була б якась пожежа чи горіння. А це хлопок і все,зазначив головний інженер підрозділу "Рівнегазу" Микола Лемещук.

Одного із хлопців, який отримав найменше опіків, залишили в лікарні Радивилова. Двох інших доправили в опікове відділення у Рівне. Найбільше травм – у 14-річного підлітка.

На фото лікарка опікового центру Рівненської обласної клінічної лікарні Світлана Пархоменко

– 60% – загальна площа опіків полум’ям: голова, шия, тулуб, обидві руки і обидві ноги. Це опік граничний, є загроза для життя, і він буде лікуватися довше,розповіла лікарка опікового центру Рівненської обласної клінічної лікарні Світлана Пархоменко.