Зеленський хоче звільнення керівників кількох відділків поліції на Рівненщині (ВІДЕО)

13:55, 12 сер. 2019
 
Зеленський хоче звільнення керівників кількох відділків поліції на Рівненщині (ВІДЕО)

Сьогодні під час наради, присвяченій проблемі незаконного видобутку бурштину, президент Володимир Зеленський звернувся до глави Нацполіції України Сергія Князєва із проханням звільнити керівників поліції на Рівненщині. Там ішлось про те, що поліція часто бездіє, а іноді й покриває незаконний бурштиновидобуток. Відтак державні підприємства, які мають ліцензію на видобуток та обробіток каміння, не працюють.

– До пана Князєва звертаюсь і до пана Баканова (очільник СБУ, – ред.). І так, Рівненська область у нас: Рокитнівський, Дубровицький, Володимирецький, Зарічненський і Сарненський райони. Керівників райвідділів, будь ласка, звільніть, вони не допомагають нашій країні. А потім ми розберемось, хто в схемі з них, хто ні,сказав глава держави.

Також Володимир Зеленський зачепив і керівництво райвідділків на Житомирщині та Волині. І голову СБУ попросив змінити голів СБУ у цих областях. Нагадаємо, очільника Рівненського УСБУ президент звільнив раніше.

Нагадаємо, що керівниками цих відділків є: Зарічненського – Євген Мартинюк, Рокитнівського – т.в.о. Григорій Гольонко, Володимирецький – Віталій Березовський, Дубровицького – Костянтин Головатюк та Сарненського – Руслан Яковчук.

Зазначимо, що сам Сергій Князєв ще до прохання Володимира Зеленського сказав таке: «Очевидно, для ефективної протидії незаконного видобутку бурштину у північних областях країни зусиль поліції недостатньо. Я визнаю це. Вкотре зауважу, що це проблема державного рівня та потребує консолідованих заходів реагування не тільки правоохоронців, але й органів державної влади, громадськості

Пан Князєв додав, що наразі цей злочин не відноситься до категорії тяжких, що ускладнює розслідування і не дозволяє спрацювати на упередження, а до відповідальності часто притягаються лише старателі, тобто місцеві селяни, а не організатори.

Позицією з цього приводу Сергія Князєва ми плануємо поцікавитися завтра, коли керівник Нацполіції завітає до Рівного. Також будемо намагатися дізнатимся думку згаданих поліцейських щодо їх можливого звільнення.