"Кардинал" готується до Екстра-ліги: хто покинув команду та хто гратиме за рівненський МФК (ВІДЕО)

16:08, 9 сер. 2019
 

Рівненський "Кардинал" готується до старту у новому сезоні футзальної Екстра-ліги. Майбутній чемпіонат стане для команди десятим поспіль в еліті українського футзалу після об’єднання МФК "Рівне" та львівського "Кардинала". 

Після двох липневих тижнів занять загальнофізичною підготовкою та біговими вправами, з першого серпня рівняни працюють з м’ячем та тренують витривалість. Підготовка триває у режимі щоденних дворазових тренувань. 

На фото головний тренер "Кардинала" Станіслав Гончаренко

Поки людина ще не відновилася, вона знову приходить на тренування і на тлі попередньої роботи, втоми – вона знову працює. Щодня об’єм та інтенсивність роботи зростає. Тим самим людина ще більше втомлюється і працює на характері, – розповідає головний тренер "Кардинала" Станіслав Гончаренко.

Цього літа "Кардинал-Рівне" залишили Віктор Кравцов, Максим Мануйленко, Іван Іванюк, Юрій Свинарчук і Ярослав Морикишка. Натомість, повернувся до Рівного після року виступів у Білорусі Володимир Кручок. Також до команди приєднався ексгравець покровського "Титана" Анатолій Мілінький. І Андрій Лисенко, який у минулому сезоні завоював срібло Екстра-ліги із івано-франківським "Ураганом".

На фото гравець "Кардинала" Андрій Лисенко

Пропозиції були і з інших клубів. Але обрав "Кардинал". Зважив всі плюси і мінуси і вирішив грати тут. Хороша обстановка, дружній колектив, потроху награємо команду. Все, як треба, – каже гравець "Кардинала" Андрій Лисенко.

Поки не з командою Ігор Салтанов. Він досі відновлюється після травми та операції і повинен прибути до Рівного наступного тижня. Натомість, тренуються у загальній групі Олександр Сіріцький і Павло Концеба, які через травми минулий сезон майже повністю пропустили.

На фото гравець "Кардинала" Павло Концеба

Тяжко після травми. Але я поволі входжу у потрібний ритм. Хочу наздогнати хлопців. Бо спочатку була зайва вага. Потім – слабкість в ногах. Травма дається взнаки. Дуже важко повертатися після року відсутності. Але з часом поверну собі кондиції, – розповідає гравець "Кардинала" Павло Концеба.

Зараз у таборі команди займаються також голкіпер Дмитро Бутов, вихованець ДЮСШ "Верес" Віталій Конько, а також бронзові призери чемпіонату юнацької футзальної Екстра-ліги у складі команди ДЮСШ-4 Дмитро Дяченко і Максим Малиновський.

 

Вони не випадають із загальної групи. Вони дуже перспективні, дуже розумні. Все швидко сприймають, але не вистачає силових якостей, які є у дорослих. Але вони тягнуться. Я на перспективу їх взяв, – коментує головний тренер "Кардинала" Станіслав Гончаренко.

15-го серпня "Кардинал-Рівне" вирушить на мінізбір до Польщі. 16-го та 17-го серпня рівняни двічі зіграють із тамтешнім "Рекордом". А 18-го серпня – з поки невідомим спаринг-партнером. У цих трьох матчах Станіслав Гончаренко збирається переглянути ще одного потенційного новачка.

Поки це секрет. Але це не український воротар. Хоча сам він – українець. Років 10 вже живе в Іспанії. Там ріс, там тренувався. Дуже молодий. Але ті відеоматеріали, що я маю, дають підстави сподіватися, що ми вгадаємо, – додає Станіслав Гончаренко.