Гніздо лелеки обірвало електричний кабель, загинула жінка, дитина – в лікарні (ОНОВЛЕНО)

19:04, 8 сер. 2019
 
Гніздо лелеки обірвало електричний кабель, загинула жінка, дитина – в лікарні (ОНОВЛЕНО)

Інцидент стався сьогодні опівдні у селі Постійне Костопільського району. Інформацію Суспільному підтвердила речниця «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова.


– На Рівненщині була негода, вона пройшла і через це село. Там виявили жінку 1937 року народження і дівчинку 2013-го року. Медики констатували смерть цієї жінки, а дівчинку доправили до лікарні. Працівники Костопільського РЕМ, які виїхали на місце, з’ясували, що там обірваний електропровід лінії 0,4 кіловольт. Попередньо – під час бурі з опори злетіло гніздо лелек і обірвало провід. Наразі ми достеменно не можемо сказати, чи наступила на нього жінка, чи проходили близько, бо радіус ураження електрострумом від обірваного проводу, який лежить на землі, може сягати 8-12 метрів. Тому вони могли і не торкатися його, а поруч проходити. Зрозуміло лише, що основний удар від ураження припав на жінку,сказала речниця.


На сайті «Рівне вечірнє» вказано, що мова йде про бабусю та онуку.

_______

12:00
У Костопільській ЦРЛ прокоментували стан дівчинки, яку вчора доправили до них після інциденту. Ось що розповіла заступниця головлікаря Тетяна Пастернак:

– До нас її привезли. У неї відчуття слабкості, ручка. Але до вечора вже стан був задовільний. Зараз вона себе добре почуває. Прийшла її тітка. Вони розказують свої версії. Ті говорять одне, дівчинка – інше. Сім’я соціально не благополучна. Дівчинка з такої сім’ї. Гляділа бабуся, та, що загинула. А що там сталося, я не знаю. Дівчинка каже, що бабусю потягнуло дротом.
 
Як з’ясували поліцейські, електричний кабель поблизу будинку обірвався після негоди. Чому вчасно не було усунено пошкодження, будуть з’ясовувати поліцейські у рамках кримінального провадження, повідомила пресофіцерка Нацполції області Марія Юстицька.