На місці ливарного і РЗТА в Городку планують звести завод (ВІДЕО)

19:13, 7 сер. 2019
 
На місці ливарного і РЗТА в Городку планують звести завод (ВІДЕО)

У Рівному сьогодні анонсували початок будівництва деревообробного заводу. Його збираються звести у селі Городок на території, де колись були ливарний завод та РЗТА (завод тракторних агрегатів). Наразі там триває демонтаж старих виробничих приміщень.


Деревообробний зводить міжнародна компанія " Kronospan". Аналогічний вже працює на Волині. Випуск першої продукції, а це деревностружкові плити, запланований на 2021 рік, розповіла гендиректорка товариства " Kronospan UA" Наталія Покінська. 40% планують відправляти на експорт. За словами пані Покінської, розмір інвестицій у завод становитиме 200 мільйонів євро, також додатково створять на Рівненщині 2 тисячі робочих місць.

Журналісти Суспільного поспілкувалися з кількома жителями Городка, які проживають через дорогу від майбутнього заводу і запитали, чи вважають вони таке сусідство безпечним та бажаним.

На фото жителька Городка Ольга Стриганіна

Ну я так чула від людей, що де знаходився тракторний завод будуть виробляти плити, і особливо Чехія, Польща, Німеччина. Ну, видно, люди такі – багаті. Цей завод, я думаю, що не буде шкодити, бо дерево плита, – сказала жителька Городка Ольга Стриганіна.

На фото житель Городка Олександр Хоменчук

Нам Оржева вистачає. Запаху, хімії, і це все буде сюди. Тут тракторний був, ливарний, тут все було червоне від тої пилюки, а зараз буде сморід стояти від фанери, – розповів житель Городка Олександр Хоменчук.

На фото директор агенції "ІнвестІнРівне" Дмитро Янушевський

– Наразі це є найбільша інвестиція в розвиток нашої області за усі роки незалежної України. На сьогодні обсяг прямих іноземних інвестицій – це близько 130 мільйонів доларів, а проєкт "Кроноспана" – це 200 мільйонів євро прямих іноземних інвестицій, тисячі робочих місць, а також мільйонні обороти, з яких платитимуться офіційні податки та збори, – повідомив директор агенції "ІнвестІнРівне" Дмитро Янушевський.

На фото директор ТОВ "Технопривід Інвест Груп" Павло Пильтяй

– Обладнання, яке планують встановлювати на території заводу, воно все буде сертифіковане і відповідатиме найвищим екологічним вимогам України та Європи. Зараз на майданчику тривають підготовчі роботи, на які у нас є в наявності всі дозвільні документи, – прокоментував директор ТОВ "Технопривід Інвест Груп" Павло Пильтяй.