Тисячний "шлюб за добу" зареєстрували у Рівному (ВІДЕО)

17:23, 7 сер. 2019
 
Тисячний

Тисяча пар у Рівному скористалися послугою шлюб за добу починаючи з 2017-го року. Саме тоді цей проєкт міністерства юстиції запровадили в обласному центрі. У Рівному урочисту церемонію проводять в Міському будинку культури. Туди і слід нести заяву. Сьогодні на церемонії одруження пари, яка стала тисячною, побували журналісти Суспільного.

Це Тетяна і Віктор. Сьогодні вони стали тисячною парою, яка скористалася послугою шлюб за добу. Обоє проживають в Польщі. До Рівного приїхали на два тижні.

Приїхали і нам потрібно було в найкоротший термін вирішити це питання. Дізналися про цю послугу і скористалися. У нас сьогодні чотири роки як ми разом. І так в один день усе співпало. І діти наші сьогодні теж одружилися. Як то кажуть, саме головне, встигнути поки наречений згідний, – розповідають  молодята Тетяна Кирилюк та Віктор Меліка.

Одружитися в максимально стислі терміни – за добу, рівняни мають можливість з 2017-го року. Іти до РАЦСу не потрібно. Урочисту подію проведуть в міському будинку культури. Туди ж і слід звертатися із заявою.

На фото начальниця облуправління юстиції Оксана Сальчук

Коли запрацювала ця послуга, у січні 2017-го року, тоді було лише 300 пар бажаючих. Вже у 2018-му році таких бар було 600. А вже за півроку 2019-го маємо майже 500 пар. Відсоток розірвання таких шлюбів дуже маленький. Приміром, за 2018 рік з 600 пар, які одружилися, лише 9 розвелися. Це дуже хороша статистика. Бо загалом у нас третина шлюбів розпадається, – каже начальниця облуправління юстиції Оксана Сальчук.

Зі слів Оксани Сальчук, послугою шлюб за добу переважно користуються ті пари, які проживають за кордоном. Адже, за процедурою у РАЦСі, шлюб реєструють через тридцять днів після подачі заяви. Пришвидшена послуга одруження коштує дві з половиною тисячі гривень.

Окрім Рівного, така послуга у нас діє в Дубно та Сарнах. В Дубно можна одружитися в замку, а в Сарнах в готелі, – додає Оксана Сальчук.