У Рівному зібрали ранці для українських першачків, чиї батьки загинули на Сході (ВІДЕО)

15:08, 6 сер. 2019
 
У Рівному зібрали ранці для українських першачків, чиї батьки загинули на Сході (ВІДЕО)

Майже сотню ранців зі шкільним приладдям для першачків, чиї батьки загинули на сході, збирали учора ввечері кілька рівненських жінок. Робили це в однієї із них вдома. Наплічники надала обласна Спілка учасників АТО, начиння – українська діаспора. Вже цього тижня ініціаторки акції мають намір розіслати ранці у різні куточки України.

 
Обласна Спілка учасників АТО домовилася з місцевим магазином щодо ранців, з наповненням допомогла фонди «Янголи милосердя» та «Ланцюжок добра», які співпрацюють з українською діаспорою в Європі.
 
 
– Наповнення взяли, передають нам з-за кордону. Цього року долучилась до нас Португалія, Англія, Іспанія, Греція і Італія. Вони так само запропонували: давайте зберемо першачків до школи. Але в нас в Рівному це тільки одна дитинка, але говорю: ну, одну ми якось самі зберемо, ми вирішили, що їх по Україні там буде, ну можливо, 30-40, це була така наша думка, вона виявилась хибна, – розповідає рівнянка Вікторія Шинкаренко.
 
До ранців кладуть канцтовари, спортивне спорядження, іграшки та солодощі.
 
На фото Ірина Давидчук
 
– В нас по цьому проекту, так виявили, 92 дитини, з них 52 хлопчика, 40 дівчат. Це по всій Україні, по всій області мали можливість заповнять, була оголошена анкета на Міністерстві ветеранів АТО – електронна, яку заповняли батьки, чи волонтери за батьків, ну хто мав такі дані, каже рівнянка Ірина Давидчук.
 
За словами Ірина Давидчук, найбільше – це Дніпропетровська область і Львівська. Відправляти ранці першачкам рівненські волонтерки розпочнуть вже цього тижня. На Рівненщині такий ранець отримає першокласник з обласного центру, у якого батько загинув в АТО у 2014 році. Його дані волонтери просять не називати.