Зробили масаж та пригостили фруктовим тортом: як тапірка Майя відзначила свій День Народження (ВІДЕО)

15:53, 4 сер. 2019
 
Зробили масаж та пригостили фруктовим тортом: як тапірка Майя відзначила свій День Народження (ВІДЕО)

П’ятий день народження тапірки Майї відзначили в Рівненському зоопарку. Їй зробили масаж, покупали та пригостили фруктовим тортом. Ще були заплановані ігри з м’ячем, але таких розваг тварина вже не забажала. Візуально захід зібрав декількасот людей, поки що організатори не можуть назвати точної цифри. Відвідувачів свята пригощали від імені Майї фруктами та смаколиками. Розважати тапірку та розповідати гостям свята про тваринний світ працівницям зоопарку допомагали юнатки.

На фото відвідувач зоопарку Марк Радчук

Я сьогодні бачив тварин, лева, леопарда, багато хижих, свійських тваринок, зебр, верблюдів. А тут побачив тапіра, кажуть, що в нього сьогодні день народження. Схожі на свиней з маленьким хоботком, такі копитні, не хижі, їдять шось фрукти, травичку, – розповів відвідувач зоопарку Марк Радчук.

На фото юнатка зоопарку Олександра Степаненко

Я юнаткою стала рік тому і все змінилося: я зрозуміла точно, що я хочу бути ветеринаром, що хочу пов’язати своє життя з тваринами і моя роль у сьогоднішньому дійстві крихітна, але я її виконала, тому що я розповідала, що таке збагачене середовище, бо ми з юнатами їдемо в серпні на конкурс у Харків і будемо розповідати про збагачене середовище. Завдяки збагаченому середовищу ми надаємо тварині можливість реалізувати її природню поведінку, – розповіла юнатка зоопарку Олександра Степаненко.

На фото завідувачка відділу Рівненського зоопарку Мирослава Патій

Ми втратили багато видів тварин і тапіри – одні з тих, які занесені до зникаючих. Це унікальні тварини: уявіть, вони жили ще тоді, коли були динозаври – 35 мільйонів років тому. На сьогоднішній день ситуація дуже кризова: тапірів знищують, знищують ареал їхнього існування. І навіть багато людей не орієнтуються, що це "тапір" – вони плутають з мурахоїдом і свинею. Вона стає ще цікавішою з віком, ми шукаємо для неї партнера, шукаємо тапіра-хлопчика, це нелегко, але ми сподіваємося, що наші зусилля увінчаються успіхами, – прокоментувала завідувачка відділу Рівненського зоопарку Мирослава Патій.