Від 4 тисяч і далі: у Рівному відкрили перший приватний дитсадок (ВІДЕО)

16:45, 3 сер. 2019
 
Від 4 тисяч і далі: у Рівному відкрили перший приватний дитсадок (ВІДЕО)

Перший приватний дитсадок відкрили сьогодні у Рівному. Називається він «Baby Land», та розташований на вулиці Чорновола. Заклад розрахований на 150 дітей. Тут працюватиме 10 дитячих груп.

Рівнянка Марія Талабішко свою дворічну донечку восени планує повести у дитячий садочок. Сьогодні жінка оглядає приватний садок, який знаходиться поблизу її будинку.

– Все по сучасному зроблено. Ми цікавимося ціною, скільки зараз це коштує. В скільки для нас це обійдеться. Я вже почула ціну. Це треба обговорити з чоловіком. Недешево. Підійшов би там. Ми живемо тут. Але все зіштовхується з грошима. У нас молода сім’я, ще одна маленька дитина. Я не працюю. Чи зможе це чоловік взяти на свої плечі, – розповідає Марія Талабішко.

Приватний садок розрахований на 10 груп, розповіла директорка закладу Ірина Петрик-Щокова. Це загалом 150 дітей.

На фото директорка садочку Ірина Петрик-Щокова

Застосовано сучасні та новітні методи. Будівництво, іграшки. Багато нового, що інші закалади собі дозволити не можуть. Ми беремо діток з 2-річного віку і ведемо до 6-ти, до випуску, до школи. У нас є декілька пакетів абонплати, які батькі можуть собі обдумати та дозволити. Починаючи від 4 тисяч і далі, – каже директорка садочку Ірина Петрик-Щокова.

«Baby Land» – це перший офіційний легалізований приватний дошкільний навчальний заклад, який виконав всі необхідні ліцензійні умови. Зазначила заступниця голови ОДА та голова ліцензіцної комісії Світлана Богатирчук-Кривко.

На фото заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко

– Це перший приватний дитячий садок в області, який має ліцензію на право надавати дошкільну освіту. Він відповідає усім вимогам чинного законодавства. На сьогодні досить спрощенні вимоги для отримання ліцензії. Заликаю всіх інших, хто відкриває так звані "міні садочки" чи "Центри розвитку" – будь ласка звертайтеся до ліцензійної комісії. Для отримання такої ліцензії, – коментує заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Зараз у Рівному та області є окрема черга дітей, які очікують на місце у дитячому садочку.

Ситуація у нас складна. Діти народжуються. Не встигаємо будувати дитячі садочки. Є адміністративні одиниці, де досить складна ситуація. Це Березнівський район, місто Сарни, Дубно, Рівне. В самому Рівному близько 2 тисяч дітей очікують на чергу. Не все можна побудувати за кошти місцевого бюджету чи державного, – додає Світлана Богатирчук-Кривко.