Суд виправдав 16-річну Дар’ю Коцюрубу (ВІДЕО)

12:32, 2 сер. 2019
 
Суд виправдав 16-річну Дар’ю Коцюрубу (ВІДЕО)

Рівненський апеляційний суд визнав рівнянку невинною у проведенні нібито несанкціонованого мітингу наприкінці травня. Таким чином суддя Степан Шимків задовольнив її апеляцію на рішення міського суду, який визнав дівчину винною та присудив їй попередження.

Нагадаємо, Дар’я Коцюруба разом із товаришем вийшла на майдан Незалежності у Рівному, тримаючи у руках плакати «за імпічмент президента» та інші плакати, які показували їхню незгоду із кадровими призначеннями Володимира Зеленського. Тоді поліція запросила їх до відділку та склала адмінматеріали через те, що про свою акцію вони не попередили органи влади. Правозахисники ж після цього випадку заявили, що повідомляти владу про мирні акції – це не обов’язок, а право. У суді Дар’я була без адвоката, захищаючи себе разом із матір’ю. Після засідання вона сказала, що рішення для неї стало неочікуваним.

Після Дар’ї суд аналогічне рішення прийняв і щодо її товариша Романа Філюка.

– Я уже готувалась до гіршого, що знову доведеться оскаржувати, що скажуть, що я неправа. Як не дивно – вийшло краще, ніж могло бути, сказала рівнянка Дар’я Коцюруба.