У парку "Хімік" в жінку влучила куля з тиру (ВІДЕО)

12:05, 30 лип. 2019
 
У парку

Рівнянка Валентина Кравчук після прогулянки парком повернулася додому із синцем на руці. Розповідає, у парку "Хімік" із тиру у неї влучила куля. Як це сталося, з’ясовували журналісти Суспільного.

Валентина Кравчук розповідає про події, які сталися у неділю. Каже наступне:

Ось сюди мені стрельнули. Я стояла на ось цьому місці, це відбулося з цього тиру.

 

Жінка з братом гуляла у парку "Хімік", коли за 50 метрів від тиру у неї влучила куля.

Там саме двоє чоловіків, коли я вже підійшла, робили постріли. Ці чоловкі одразу признались, що вони дійсно цілили в середину тиру. Вони ніяк не відходили. Мій брат почав пояснювати там є дирки, їх видно. Ту фанеру, що вони показали, я не будівельник, але впевнена, по техніці безпеки там не зроблено, – додає рівнянка Валентина Кравчук.

Жінка після пострілу пійшла до тиру. Розповідає, кулі та зброю видавав хлопчик. Валентина попросила його зателефонувати власнику тиру.

Він сказав, що це мої проблеми. "Тир захищений. Я з вами говорити не хочу. Викликайте поліцію, швидку. Ви нічого не докажете", – передає зміст розмови Валентина Кравчук.

Коли наша знімальна група приїхала до парку, тир не працював. Через брезент були помітні дірки, а на землі десятки куль.

Його одразу закрили. Хоча він працює щодня. Як би він був відкритий, там було б видно дірки на фоні світла. Він закритий, не можемо зайти і подивитись в середину. Тут вони кажуть, що фанера, але є дірки і від фанери. Були постріли. Я сама не постраждала. Питання в тому, чому власник так халатно до цього відноситься. Якщо дитина, або людина нижчого росту, тут дитяча алея, якщо попаде в око? Тоді теж не викликати поліцію, бо нічого не докажеш? – додає Валентина Кравчук. 

Біля тиру працівники сусідніх атракціонів підверджують, що він не працює. Спілкуватися відмовляються.

Валентина Кравчук заяву до поліції писати не планує. Але сподівається, що власник тиру застосує заходи безпеки. Зв’язатися з ним нам не вдалося. З відкритих джерел ми дізналися, що тир входить до парку розваг "Грай Край". За одним із його телефонів лише констатували, що тир зачинений. А коментувати ситуацію відмовились.

На фото в.о. міського голови Рівного Сергій Паладійчук

Я дав доручення, щоб зясували по цьому підприємцю, який має цей тир. На підставі того, які в нього документи, щодо техніки безпеки. На завтра, я думаю, мені дадуть інформацію. Чи відповідає документація, згідно нормативних актів. Після того буде перевірена реальна ситуація. Бо буває, на папері все добре, а коли приходиш до реалій – гірше. Постраждалому треба звернутись в правоохоронні органи для того, щоб вони офіційно. Бо ми зі свого боку вивчаємо ситуацію з тиром, а постраждала хай би написала заяву, – коментує  в.о. міського голови Рівного Сергій Паладійчук.