Наслідки вчорашнього потопу у Рівному ліквідовують другу добу (ВІДЕО)

18:47, 27 лип. 2019
 
Наслідки вчорашнього потопу у Рівному ліквідовують другу добу (ВІДЕО)

Наслідки вчорашньої зливи у Рівному ліквідовують і сьогодні. Зокрема, на вулиці Драгоманова відкачували воду з цокольного приміщення обласного центру народної творчості. Як повідомив речник обласної Служби порятунку Дмитро Мельник, надзвичайники працювали і вночі, також відкачували воду з підвалів на вулиці Поштовій.

Вчора ще о 23-й годині рятувальники відкачували воду із затоплених підвалів у двох будинках на вулиці Поштова у Рівному. Сьогодні рятувальники відкачують воду з цокольного приміщення обласного центру народної творчості на вулиці Драгоманова. Заступник директора закладу Феодосій Васечко каже: бувало, що в підвалі було води до п’яти сантиметрів заввишки, але таке – вперше.
 
 
– Скажімо, у цокольному було 85 сантиметрів, це просто стихійне лихо. Ми трошки постраждали, тому що нам залило виставкове обладнання. Але, я думаю, що воно ще не встигло за 10-12 годин втратити свої якості. Завтра, а може ще і сьогодні, будемо його виймати і сушити,розповів заступник директора обласного центру народної творчості Феодосій Васечко.
 
 
Сусіди з приватних будинків на вулиці Драгоманова зранку просушують домашні речі та меблі. Юрій Тимчук каже, що вода стояла і на подвір’ї, і в будинку. Затопило і машину, яка стояла у гаражі. Воду відкачували до першої години ночі.
 
 
– Рівень води піднявся, то я тут по коліна ходив. Можете уявити, що в хаті. Що знизу було все потопилося. Що ламінат, що підлога, що речі, все вийшло з ладу.
 
– Ви на якусь компенсацію сподіваєтеся? – запитує журналіст.
 
– Будемо писати заяву, а там як буде, бажано, щоб хоч щось відшкодували, – каже рівнянин Юрій Тимчук.
 
Загалом, як повідомив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник, рятувальники відкачали воду з підвалів п’ятдесяти чотирьох житлових будинків і сімнадцяти адмінбудівель. 
 

Дивіться також: Затоплювало у різних районах: у Рівному ліквідовують наслідки сильної зливи (ФОТО, ВІДЕО)