На Рівненщині отруїлись діти з Росії

11:39, 26 лип. 2019
 
На Рівненщині отруїлись діти з Росії

Сьогодні у дитяче інфекційне відділення міської лікарні Рівного госпіталізували трьох дітей: 7, 9 та 12-ти років. Усі вони – громадяни Росії з міста Дмитров Московської області та гостювали у родичів у Квасилові. Про це Суспільному стало відомо із власних джерел.

Інформацію щодо пацієнтів нам підтвердила телефоном і завідуюча дитячим інфекційним відділенням ЦМЛ Надія Сидорук.

– Нічого особливо загрозливого немає. Поступили діти з банальною ситуацією, такі в нас щодня є. Вони поступили з харчовою токсикоінфекцією з такими проявами як багаторазова блювота, нудота, загальна слабкість. Це все почалось вночі, а перед тим вони їли куплену їжу, салат з куркою, майонезом, ще якимись складниками, капуста тушкована. І вночі симптоматика почала розвиватись. Беремо до уваги ще один момент, що вони в той день не тільки це їли, а вони були в родичів та їли кавуни, персики. Ви знаєте, що це може бути недобре помито, або просто неякісним, то це теж могло бути джерелом інфікування. Зараз їх стан середньої важкості, ми їх взяли в інтенсивне лікування, проводиться інфузійна терапія. Я думаю, що їхній стан за сьогодні суттєво покращиться, сказала лікарка.

_______

11:57

Лабораторному центру про цей випадок відомо, сказав Суспільному його керівник Роман Сафонов, додавши, що спеціалісти проведуть відповідно дослідження щодо причин отруєння. Більше інформації пообіцяв повідомити згодом. 

Інформація оновлюється...