У Рівному на «Хіміку» косили траву і знайшли гранату в пакеті (ФОТО)

10:05, 26 лип. 2019
 
У Рівному на «Хіміку» косили траву і знайшли гранату в пакеті (ФОТО)

Випадок стався вчора у мікрорайоні Ювілейний. Як повідомив Суспільному речник ГУ ДСНС в області Дмитро Мельник, боєприпаси виявили люди під час викосу трави. Ось як коментують цей випадок у поліції:

– До поліції про цю знахідку повідомив директор стадіону «Хімік». На місце виїхала слідчо-оперативна група, вибухотехніки. Встановлено, що поблизу стадіону «Хімік» за огорожею було виявлено поліетиленовий пакет із предметом, зовні схожим на ручну гранату часів Другої світової війни, ймовірно – польського виробництва. Маркування на гранаті не виявлено, бо корпус був щільно вкритий іржею. Наразі поліція проводить перевірку з приводу цієї події, – розповіла пресофіцерка ГУ НП в області Марія Юстицька.

Ця граната, за інформацією речника ГУ ДСНС в області Дмитра Мельника, стала 1746-м вибухонебезпечним предметом, який виявили на Рівненщині з початку цього року.

– Наші співробітники знищили гранату у спеціально відведеному місці. Ця граната була у бойовому стані. Якби вона розірвалась – постраждали би люди, бо радіус ураження гранати Ф-1 до 200 метрів,розповів Дмитро Мельник.

Читайте також: На Рівненщині внаслідок вибуху загинуло двоє малолітніх дітей

Чергового "металошукача" викрили у Костопільському районі (ФОТО)