Для власників мобільних кав’ярень введуть правила встановлення "автокав" (ВІДЕО)

14:12, 25 лип. 2019
 
Для власників мобільних кав’ярень введуть правила встановлення

Протягом найближчого місяця власники автокав мають запропонувати владі Рівного свої пропозиції до проекту правил їх встановлення. Зауваження врахують при складанні остаточної редакції таких правил. Про це під час зустрічі чиновників і бізнесу повідомив заступник міського голови Рівного Віталій Герман. 

Власники мобільних кав’ярень мережі "EquadorCoffee", одна з яких неподалік автовокзалу "Чайка", не платять оренду за територію, адже вважаються автомобілем, який припаркувався. Правил розташування мобільних кав’ярень у Рівному немає, – пояснює власник мережі. Він згоден, що ситуацію слід виправляти.

– Занепокоєння є в кожної людини, а є реальність. 99% наших занепокоєнь не здійснюється. Спочатку ці правила треба виробити, ініціатива влади подобається, в цьому є здоровий глузд. Враховують побажання підприємців, чиновників, – сказав директор мережі кав’ярень "EquadorCoffee" Руслан Потасюк.

З паном Русланом наші журналісти спілкувались на зустрічі чиновників і підприємців. Перші напрацювали правила встановлення мобільних торгових місць, які мають протягом року запровадити офіційно. У власників кав’ярень є місяць, аби запропонувати свої зауваження.

Правила стосуватимуться лише кав’ярень на міській, а не приватній території.
 
На фото заступник міського голови Віталій Герман
 
– Основна задача – чіткі і зрозумілі правила гри, прозорість і соціальна відповідальність цього бізнесу. Ми сьогодні розробили регуляторний акт, який врегульовує порядок отримання дозволу на здійснення дрібнороздрібної пересувної торгівлі. Проект ми оприлюднили на сайті міськради, але щоб почути думку бізнесу – ми зібралися тут обговорити і, можливо, напрацювати альтернативний план, розповів заступник міського голови Віталій Герман.
 
Потім робоча група складе мапу місць для автокав. Їх виставлять на аукціони через "ProZorro". Стартова ціна буде складати орієнтовно 50 гривень за метр.
 
На фото архітектор, радник міського голови Дмитро Котляров
 
– Якась певна точка, виставляється на "ProZorro", там проводиться аукціон, переможець заключає договір на оренду елементу благоустрою, робить паспорт прив’язки, ставить елемент,каже архітектор, радник міського голови Дмитро Котляров.
 
На фото заступник начальника управління містобудування та архітектури Рівного Василь Мельник
 
– Йде конкуренція, бо я бачив пару цих аукціонів, там приймало участь вісім учасників,сказав Василь Мельник.
 
 
Власник "THE BUS", в якому продають каву біля музею, Володимир Булка мав конфлікт з міською владою. Посадовці вимагали від нього припинити продавати каву з автобуса біля музею. Проте суд визнав його правоту через відсутність правил розташування автокав.
 
 
– Чудово ставлюся, добре те, що це проводиться обговорення, донесення своєї позиції, надається можливість опрацювати ці напрацювання, висловити своє бачення цього документа. Краще пізно, ніж ніколи, каже власник мобільної кав’ярні Володимир Булка.