У Рівному на хабарі затримали патрульного

13:11, 24 лип. 2019
 
У Рівному на хабарі затримали патрульного

У Рівному сьогодні затримали патрульного поліцейського під час отримання хабара. Цю інформацію підтвердила речниця патрульної поліції області Оксана Юрченко, проте подробиці цієї справи повідомляти не стала.

23-річний патрульний, якого сьогодні зранку у Рівному затримали під час отримання 2-х тисяч доларів, в поліції служить з жовтня минулого року. За цей час суттєвих претензій до його роботи не було, розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління патрульної поліції області Андрій Ліснічук.

Як повідомила речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова, поліцейський батальйону патрульної поліції області буцімто вимагав і отримав гроші за закриття кримінального провадження. Кошти йому передала жінка, у якої син перебуває у слідчому ізоляторі, повідомив Андрій Ліснічук.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди поліцейським батальйону Управління патрульної поліції в Рівненській області. За попередньою інформацією поліцейський батальйону Управління патрульної поліції в Рівненській області вимагав у громадянки 2000 доларів США за вплив на прийняття слідчим поліції рішення про закриття кримінального провадження відносно її сина. Відбулося затримання правоохоронця. Планується вручення затриманому повідомлення про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу. Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, – прокоментувала телефоном речниця ДБР Анжеліка Іванова.

– Поліцейський перебуває на лікарняному уже кілька днів, на зміни він перед тим не заступав і такі дії, які він обіцяв вчинити, не були пов’язані з його службовою діяльністю, за попередньою інформацією. На службі у національній поліції з жовтня 2018 року, пройшов навчання і 31 січня цього року приступив до виконання своїх обов’язків. Суттєвих зауважень до його роботи не було, – прокоментував т.в.о. начальника управління патрульної поліції області Андрій Ліснічук (на фото).

Прізвища затриманого поліцейського у ДБР не називають. Як йдеться на фейсбук-сторінці Депатраменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, мова йде про 23-річного молодшого лейтенанта.

Патрульному оголошено підозру та затримано. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.