Мешканці багатоквартирного будинку на Гагаріна, 1 скаржаться на будівництво поряд (ВІДЕО)

15:01, 22 лип. 2019
 
Мешканці багатоквартирного будинку на Гагаріна, 1 скаржаться на будівництво поряд (ВІДЕО)

Мешканці багатоквартирного дев’ятиповерхового будинку на вулиці Гагаріна, 1 у Рівному проти будівництва у прилеглому дворі. У квітні цього року люди підготували спільне звернення до міського державного архітектурно-будівельного контролю, аби ініціювати перевірку законності будівництва.

Голова ОСББ "Гагаріна 1" Володимир Лазарчук вважає, що будівельним парканом тут огороджено на три сотки більше землі, аніж дозволено замовнику робіт – компанії "Гамасервіс". Крім того, за його словами, саме будівництво не огороджене належним чином. 

Це голова ОСББ "Гагаріна 1" Володимир Лазарчук. Чоловік вказує на бетонний будівельний паркан, що оточує будівництво у дворі житлової дев’ятиповерхівки. За словами пана Володимира, на будівництво часто пробираються діти. Причиною він називає стан огородження.

Менш, ніж за метр від мене – склад бетонних плит. Вони просто оперті на електроопору. Не знаю, чи можна так робити. Я висока людина. Ця піраміда з плит метрів 5 заввишки. Вони несуть небезпеку. Паркан нахилений і плити можуть нахилитися, – каже Володимир Лазарчук.

Частину огородженої землі голова ОСББ вважає самозахопленням.

Є звернення мешканців про те, що захоплений двір. Відповідно є листи від заступника міського голови, ще пана Філіна, що дане будівництво захопило три сотки землі від нашого будинку. У відповіді також йдеться, що земля виділялася для будівництва складський приміщень, що вона має бути належним чином огороджена, що не виконується. І станом на сьогодні воно закинуте, – додає Володимир Лазарчук.

Так виглядає будівництво з боку сусідньої вулиці – Глибокої.

 

На паспорті об’єкту вказана фірма "Гамасервіс". Цю ж юридичну особу нам назвав керівник міського управління державного архітектурно-будівельного контролю Микола Дядюсь. В управлінні у квітні цього року розпочали перевірку будівництва у відповідь на звернення мешканців сусідньої дев’ятиповерхівки.

 

Замовником того будівництва є приватне підприємство "Гамасервіс". Директор – Тимчина Ігор Іванович. От. Право на виконання будівельних робіт набуте в 2006-му році і продовжене. Дозвіл продовжений і діє на даний час. Це незавершене будівництво. Видно, що там будівельних робіт давно ніхто не проводив. Після того, коли ми почали перевірку, нам вдалося зв’язатися із замовником телефоном. Він нас повідомив, що він знаходиться в госпіталі після поранення в АТО. Необхідно, щоб він був на об’єкті і ми з ним разом проводили заходи будівельного контролю, – коментує телефоном керівник управління ДАБК Микола Дядюсь.

Наші журналісти спробували зв’язатися з представником компанії "Гамасервіс", якого у телефонній розмові нам назвав очільник міського управління Державного архітектурно-будівельного контролю. Втім, отримати коментар від пана Тимчини наразі нам не вдалося.