14 учасників фестивалю "Тарас Бульба" отруїлись, ймовірно, шаурмою (ВІДЕО)

13:34, 22 лип. 2019
 
14 учасників фестивалю

14 осіб з ознаками отруєння звернулися за медичною допомогою після вживання шаурми у Дубні. Усі вони є учасниками рок-фестивалю "Тарас Бульба". Десятеро людей, у тому числі троє дітей – перебувають у стаціонарі інфекційного відділення Дубенської райлікарні.

У поліції відкрили кримінальне провадження. Фахівці Держпродспоживслужби відібрали проби з кухонного начиння у торговому вагончику, аби встановити справжню причину отруєння. Організатор фестивалю Микола Арсенюк від коментарів відмовився.

На фото жителька м.Дубна Валентина Синюк

Вдома їла домашній суп перед тим. А потім ми вирішили поїхати на фестиваль. З’їла там шаурму. Добра була. Я з апетитом її з’їла. І вже в шостій ранку стало недобре. Рвала. З 19-го на 20-те. Це перший день фестивалю був, – розповідає жителька м.Дубна Валентина Синюк.

На фото заступниця головного лікаря Дубенської ЦРЛ Аліна Борова

– Черговий лікар повідомляв, що були такі випадки.
– Ще у суботу? (запитує журналіст)
– В суботу вранці. Так, – каже заступниця головного лікаря Дубенської ЦРЛ Аліна Борова

Як сталося так, що після госпіталізації з підозрою на отруєння шаурмою двох учасниць фестивалю у суботу, впродовж ще двох днів продавалити шаурму з вагончика іншим людям, ми запитали керівника міськрайонного управління Держпродспоживслужби.

На фото в.о. начальника Дубенського міськрайонного управління Держпродспоживслужби Валерій Магель

20-го липня в суботу в телефонному режимі мене поінформували, що є двоє людей в інфекційному відділенні. Я виїхав на місце. Реагувати на це повідомлення якось одразу ми не мали можливості. Бо це був одиночний випадок. Якщо вже є спалах – тоді ми готуємо документи для перевірки, – прокоментував в.о. начальника Дубенського міськрайонного управління Держпродспоживслужби Валерій Магель.

На фото пресофіцерка ГУНП в області Марія Юстицька

За результатом першочергових слідчих дій поліцейськими було вилучено вагончик, де готувалася страва, що призвела до ймовірного масового отруєння. Для проведення необхідних досліджень, – повідомила пресофіцерка ГУНП в області Марія Юстицька.

На фото власниця вагончика Ірина Шевчук

Я не бачила цих людей, до мене ніхто не звертався. Лише працівники інших магазинів на фестивалі. Можливо, це конкуренція. Можливо, ще щось. Поліція розбереться. Шаурма не тільки в нас була. Можливо – вони в іншому фургоні, – сказала власниця вагончика Ірина Шевчук.

Завідувач епідвідділу рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз повідомив наступне:

У всіх них спільна клініка – це блювання, пронос, температура. 10 з них госпіталізовані в інфекційне відділення Дубенської ЦРЛ, ще четверо лікуються амбулаторно, так як вони відмовилися від госпіталізації. Стан їхній середньої важкості.