ГМ "Опора" та поліція провели спільний брифінг щодо виборів

13:17, 22 лип. 2019
 
ГМ

Західні області, зокрема і Рівненщина, на цих парламентських виборах голосувала найпасивніше. Такий висновок зробив координатор спостереження за виборами ГМ "Опори" на Рівненщині Михайло Балик, порівнявши явку в нашій області з іншими регіонами.

Нагадаємо, активність виборців, згідно з інформацією із сайту ЦВК, на Рівненщині склала 48%. Загалом як представники "Опори", так і поліція оцінюють ці вибори як такі, що пройшли без масових і суттєвих порушень, які б впливали на загальні результати волевиявлення.

На фото координатор спостереження за виборами ГМ "Опори" на Рівненщині  Михайло Балик

Нашими спостерігачами було зафіксовано три факти видачі бюлетенів, коли особа не пред’являла свій паспорт і фактично голосувала без пред’явлення паспорту. Також упродовж голосування спостерігачі опори фіксували друковані агітаційні матеріали, які були розклеєні по населеним пунктам. Зокрема, такі випадки були зафіксовані у 152, 153 і 154 ТВО. Члени виборчих комісій є досить некомпетентними у своїх повноваженнях. Дуже часто вони допускають тих помилок, які не варто допускати, що сповільнює прийняття виборчої документації, – прокоментував координатор спостереження за виборами ГМ "Опори" на Рівненщині  Михайло Балик.

На фото речник Нацполіції області Антон Крук

Було складено вцілому 58 адмінматеріалів – це з початку виборчої кампанії. І вчора було складено 10 адмінматеріалів. За всіма цими фактами упродовж виборчої кампанії відкрито 10 кримінальних справ. Тобто відомості внесено до ЄРДР. Це в основному підробка документів, умисне пошкодження майна, крадіжки, хуліганство. Що стосується вчорашнього дня – це 3 кримінальних провадження, одне з них – це хуліганство, – повідомив речник Нацполіції області Антон Крук.