Частину протоколів повертають: в ОВК назвали причини

12:10, 22 лип. 2019
 
Частину протоколів повертають: в ОВК назвали причини

Майже четверта частина протоколів, прийнятих виборчою комісією у 152-у окрузі, були повернені для уточнень. Про це розповіла членкиня ОВК Наталія Нагорна. За її словами, на дільницях, зокрема, часто плутали бюлетені, які вважаються недійсними з бюлетенями, які не підлягають врахуванню. Наталія Нагорна вважає, що основною причиною допущених помилок є непідготовленість членів дільничних виборчих комісій.

На фото членкиня ОВК №152 Наталія Нагорна

Зараз чимало голів, заступників, секретарів беруть на себе керівні обов’язки вперше, не будучі навіть членом ДВК. Для того щоб бездоганно працювати керівним складом на ДВК треба побувати членом ДВК, а багато суб’єктів подання подали молодь, яка не читає Закон України про вибори і поняття немає які примірники протоколів везуться, і прикро, що велики дільниці приходять без уточнень, а малі, середні і спецдільниці ми відправляємо на уточнення, тільки тому, що привозяться не ті примірники протоколів що треба, – прокоментувала членкиня ОВК №152 Наталія Нагорна

У 153-у окрузі прийом протоколів з дільниць наразі триває. Виборчу документацію почали звозити з районів з настанням доби і деяким членам ДВК доводилося чекати у черзі більше восьми годин. Як пояснив член 153-ї ОВК Юрій Калюжний, черга утворилася через чималу  кількість технічних помилок, допущених при заповненні протоколів. Тому їх були змушені повертати на уточнення і допрацювання.

На фото член ДВК Сергій Креденсир

Десь в дві години ночі приїхали і досі чекаємо, – розповів член ДВК Сергій Креденсир.

 

На фото член ОВК №153 Юрій Калюжний

Ми хочемо як швидше це все зробити, вже двоє спеціалістів працюють у серверній, які перевіряють ці протоколи. Але ви розумієте, що коли вносимо протокол у систему "Вибори" і вона видає помилку, то ми змушені повертати. І якби не така кількість помилок то було б набагато швидше, –сказав член ОВК №153 Юрій Калюжний.