"Хто забажає – той проголосує": як голосували учасники та гості фестивалю "Тарас Бульба" (ФОТО, ВІДЕО)

17:33, 21 лип. 2019
 

Харківський гурт Bud’more став переможцем конкурсної програми рок-фестивалю "Тарас Бульба", який триває у Дубні.

Як ми вже повідомляли, цьогоріч участь у "Тарасі Бульбі" беруть музичні колективи з України, Молдови, Німеччини та Норвегії. Концерти та інші мистецькі акції відбуваються паралельно на кількох локаціях.

У нинішньому році час проведення фестивалю співпав із позачерговими парламентськими виборами. Організатори фестивалю перед його початком закликали учасників та гостей не нехтувати своїм виборчим правом і зареєструватися для голосування на дільниці у районному будинку культури, що розташована найближче до місця проведення фестивалю. 

Андрій Гардашник – один із відвідувачів рок-фестивалю "Тарас Бульба" у Дубні. Сьогодні він замість Печерського району столиці прийшов голосувати до районного будинку культури у Дубні. З відкріпним посвідченням.

На фото відвідувач рок-фестивалю "Тарас Бульба" Андрій Гардашник

Якби я про це не прочитав у Фейсбуці – то не знав би. Я сам з Києва. Пішов у Печерську РДА, взяв відкріпне, і поїхав сюди. Багато друзів, з якими познайомився вже на фестивалі, про це не чули, хоча, були б не проти проголосувати, – розповідає відвідувач рок-фестивалю "Тарас Бульба" Андрій Гардашник.

Виборча дільниця у районному будинку культури – найближча від стадіону "Спартак", де триває рок-фестиваль. Тому саме тут голосують ті його учасники, які заздалегідь змінили місце для голосування у реєстрі виборців.

На фото організатор рок-фестивалю "Тарас Бульба" Микола Арсенюк

Для нас стали несподіванкою ці вибори. Неприємною. Але ми вирішили перетворити її на приємну несподіванку. І звернулися до всіх, що хто забажає – той проголосує. Отримали інструкції від реєстру виборців, домовилися про одну конкретну дільницю, дали інформацію всюди, – коментує організатор рок-фестивалю "Тарас Бульба" Микола Арсенюк.

До районного будинку культури у Дубні голосувати прийшли і учасники гурту "Танок на майдані Конго" Олександр Сидоренко та Олег Михайлюта. Сьогодні ввечері ТНМК в якості запрошених хедлайнерів виступатимуть на головній сцені рок-фестивалю.

На фото учасники гурту "Танок на майдані Конго" Олександр Сидоренко та Олег Михайлюта

Зазвичай, концерти в країні не плануються на день виборів.

Але ми всі розуміємо, чому так співпало. Я вперше по відкріпному голосую.

– І я теж.

– Чи багато часу у Вас відібрала ця процедура? (запитує журналіст)

У Фагота дуже багато.

– Так, я був двічі. Перший раз була дуже велика черга і я не став чекати. Але потім друзі мене переконали і я все ж отримав відкріпне, – розповідають учасники гурту "Танок на майдані Конго" Олександр Сидоренко та Олег Михайлюта.

На фото заступниця голови ДВК Леся Гаврилюк

Були попереджені. І нам було цікаво зустріти цих людей. Бо ми не дуже маємо можливість піти. Ми на роботі. А так – задоволені, що до нас приїздять люди з усієї України. Бо на фестивалі багато людей. Ми зробили все, щоб вони могли проголосувати, – коментує заступниця голови ДВК Леся Гаврилюк.

На цій виборчій дільниці у районному будинку культури міста Дубна зареєстровано 1536 виборців. Серед них – 136, які голосують тут по відкріпних посвідченнях. Такі виборці отримують не два бюлетені, а лише один – зі списком політичних партій.