Правоохоронці оприлюднили оперативне відео у справі про хабар колишнього керівника ДАБІ – Мічуди (ВІДЕО)

16:18, 18 лип. 2019
 
Правоохоронці оприлюднили оперативне відео у справі про хабар колишнього керівника ДАБІ – Мічуди (ВІДЕО)

Фрагменти розмов у справі про одержання хабаря Ігорем Мічудою оприлюднили сьогодні на офіційній сторінці Управління захисту економіки в області у Фейсбук. Речник Нацполіції області Антон Крук повідомив, що зробили це через суспільний резонанс навколо викриття та затримання керівника ДАБІ у Рівненській області.

Ігор Мічуда, за версією слідства, буцімто вимагав та отримав 400 тисяч гривень від забудовника за те, що не буде ініціювати перевірок будівництва житлового комплексу "Рівненська Брама". Адвокат Ігоря Мічуди Ігор Солімчук вважає, що такі матеріали правоохоронці оприлюднювати не мали права, адже вони можуть сформувати негативну громадську думку щодо цієї справи. Втім, скаржитися на їх дії поки не планує.

Натомість Антон Крук запевняє, що матеріали виклали у відкритий доступ за погодження слідчого та прокурора.

Я думаю, що правильно, коли суд сказав: "Ось злочинець, його треба ув’язнити". Поки суд не сказав, розповсюджувати такі матеріали, тим більше уривками. Я передивився два рази і, чесно кажучи, не зрозумів з того, що хтось там домовлявся про якісь хабарі, – прокоментував телефоном адвокат Ігоря Мічуди Ігор Солімчук.

Нагадаємо, керівника обласної державної архітектурно-будівельної інспекції Ігоря Мічуду затримали наприкінці травня. Зараз він знаходиться під вартою.

Як стало відомо на судовому засіданні, у буцімто корупційній схемі були задіяні бухгалтер підприємства, на рахунки якого перерахували кошти, ніби, за придбання товарів, а також син посадовця, що виконував роль посередника. Суд обрав для них міру запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт.

Читайте також:

Начальника Рівненської ДАБІ затримали на хабарі, – військова прокуратура

Мічуду-молодшого суд відправив під домашній арешт

Ігор Мічуда, який зараз перебуває у СІЗО – поки що офіційно керівник обласної ДАБІ

У СІЗО, але ще начальник: у справі Ігоря Мічуди суд оголосив перерву

Мічуду відсторонили від посади керівника обласної ДАБІ

Апеляція у справі начальника ДАБІ області Мічуди: під судом били у бочки (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)