Ще купу вибухових предметів виявили в чоловіка, у оселі якого підірвалися двоє онуків (ОНОВЛЕНО)(ФОТО,ВІДЕО)

11:54, 14 лип. 2019
 
Ще купу вибухових предметів виявили в чоловіка, у оселі якого підірвалися двоє онуків (ОНОВЛЕНО)(ФОТО,ВІДЕО)

Працівники вибухотехнічного відділу Нацполіції області та піротехніки Служби порятунку продовжують працювати у господарстві 59-річного жителя селища Смига Дубенського району, де вчора внаслідок вибуху загинуло двоє малолітніх дітей.

Як повідомив речник Нацполіції області Антон Крук, точну кількість небезпечних предметів досі з’ясовують. На наданих правоохоронцями фото - зібрані чоловіком вибухові предмети часів Другої світової війни. Вилучену вибухівку знешкоджують у віддалених місцях, розповів Антон Крук.

Нагадаємо, учора на Рівненщині внаслідок вибуху загинуло двоє малолітніх дітей. 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик, онуки чоловіка, які проживали у будинку навпроти, прийшли в гості. Дідуся вдома не було. Діти відкрили металевий сейф, що стояв у кухні. В ньому вони знайшли коробку, яка зовні не викликала небезпеки, втім в ній був вбудований вибуховий пристрій. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух. Малолітні загинули одразу. Господаря затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом умисного вбивства двох і більше осіб, а також за фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами слідчі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування. Встановлено, що чоловік і раніше притягався до кримінальної відповідальності за цією статтею, а також полюбляв збирати металобрухт, зокрема, предмети часів війни. Наразі чоловік співпрацює з правоохоронцями та зазначає, де і що лежить. У сімї загиблих дітей батьки виховують ще 15-річну доньку.

ОНОВЛЕНО 14.07.19, 18.20

У господаря вилучили понад тисячу вибухонебезпечних предметів. Таку цифру повідомив речник Нацполіції області Антон Крук. Правоохоронці виявили 1149 одиниць вибухових предметів, серед них 31 мінометну міну, 76 артилерійських снарядів, 13 авіаційних бомб та 5 гранат. Чоловіку слідчі повідомили про підозру в умисному вбивстві двох осіб, незаконному поводженні з вибуховим речовинами та боєприпасами, незаконному виготовленні бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв.