Міністерка освіти у Заборольському ліцеї спілкувалась з батьками та оглядала приміщення (ВІДЕО)

18:06, 12 лип. 2019
 
Міністерка освіти у Заборольському ліцеї спілкувалась з батьками та оглядала приміщення (ВІДЕО)

Заборольський ліцей відвідала сьогодні міністерка освіти і науки Лілія Гриневич. Тут вона зустрілася з батьками учнів, які рік провчилися за програмою "Нова українська школа". Урядовиця хотіла почути їхні враження. А також побачити умови, в яких навчаються школярі. Обійшовши ліцей, Лілія Гриневич, висловила зауваження щодо облаштування учнівських вбиралень. 

Це Заборольський ліцей Олександрійської територіальної громади. Cьогодні його відвідує міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

На фото міністерка освіти і науки Лілія Гриневич

– Для мене дуже важливо відвідати територіальну громаду, яка утворилася не так давно і подивитися, як це вплинуло на стан навчальних закладів. І зокрема, як вправджується Нова українська школа, наш проект. Ви знаєте, що ми даємо субвенції з державного бюджету, але місцеві бюджети також докладають гроші. І, в принципі, я бачу зміни у цій школі і бачила обладнані класи Нової української школи. Органи місцевого самоврядування є засновниками навчальних закладів і від них дуже багато залежить, – сказала міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

21 мільйон гривень освітньої субвенції від держави отримала Олександрійська ОТГ. Ще 10 мільйонів на 5 шкіл у територіальній громаді додали із власного бюджету.

На фото голова Олександрійської ОТГ Микола Шустов

–  На НУШ ми отримали близько 300 тисяч для забезпечення її потреб в ОТГ. Щось уже є готово, але всім остаточно класи Нової української школи будуть забезпечені в ОТГ. Я також був на одному з уроків Нової української школи. Головне, що цікаво і дітки поступово переходять із дитячого садка уже в школу, – прокоментував голова Олександрійської ОТГ Микола Шустов.

Цю класну кімнату облаштували торік для 24-рьох першачків Нової української школи. Сьогодні Лілія Гриневич від їхніх батьків хоче почути їхні думки щодо цієї програми.

На фото (справа) мама учня Заборольського ліцею Світлана Чапля

– Ми спостерігали за результатами роботи. Дитина вже і вчиться, і читає, і пише. Хоча були розмови, що дитина має в першому класі гратися. закуплені набори "лего", однак в цій грі вони пізнають багато, цікавого. І коли приходять додому і показують знання, ми задоволені роботою вчителів, – сказала мама учня Заборольського ліцею Світлана Чапля.

У Юлії Семенюк донька п’ятикласниця, а син провчився рік за програмою "Нова українська школа".

На фото мама учня Заборольського ліцею Юлія Семенюк

То в мене є з чим порівняти. Щоб кожен клас був обладнаний так, як НУШ і був на такому рівні, – сказала мама учня Заборольського ліцею Юлія Семенюк.

Це класна кімната для майбутніх першокласників. Їх до Заборольського ліцею восени прийде 20.

На фото заступниця директора Заборольського ліцею Надія Кравчук

Так як початок липня і ще йде ремонт. Клас готується, парт, стільці уже завезли. Кошти на комп’ютерну техніку уже виділені. І техніка вже замовлена. Буквально тиждень і буде в закладі. До 1-го серпня ми вже будемо готові, – прокоментувала заступниця директора Заборольського ліцею Надія Кравчук.

Окрім навчальних кабінетів для учнів Нової української школи, Лілія Гриневич у Заборольському ліцеї також оглянула спортивну залу, їдальню. Та учнівські вбиральні. Щодо останніх мала зауваження:

Має бути якась приватність в дитини. Не годиться, – прокоментувала Лілія Гриневич.

До 1-го вересня в учнівських вбиральнях облаштують кабінки. У цьому запевнила заступниця директора ліцею Надія Кравчук.