У зоопарку поповнення: від початку весни у 18 видів тварин і птахів народилися малюки (ФОТО, ВІДЕО)

16:11, 12 лип. 2019
 
У зоопарку поповнення: від початку весни у 18 видів тварин і птахів народилися малюки  (ФОТО, ВІДЕО)

Телятко яка та малюк мари патагонської – наймолодші мешканці Рівненського зоопарку. Дитинчата народилися кілька тижнів тому. Як розповіла завідувачка науково-просвітницького відділу звіринця Мирослава Патій, загалом з початку весни малята з’явилися у 18 видів тварин та птахів, які живуть у зоопарку. Зокрема, у лемурів, павіанів, кіз, овець, свиней та інших. А також у лелеки білого та ібіса священного. Деяких із них бачили наші журналісти.

Це дитинча яка. Один із наймолодших мешканців зоопарку. Малюк народився 1 липня.

На фото завідувачка науково-просвітницького відділу Рівненського зоопарку Мирослава Патій

Людина приручила їх більше тисячі років тому, це незмінний помічник для мешканців гір. Вони живуть у суворих кліматичних умовах, 4-5 тисяч метрів над рівнем моря, холодно, як може спати навіть на снігу. Ми своїх яків так не експлуатуємо, вони мають будиночок. Наші кліматичні умови для них лояльніші і їм комфортно, – розповідає завідувачка науково-просвітницького відділу Рівненського зоопарку Мирослава Патій.

Малюки народилися і у сімействі в’єтнамських звислочеревих свиней.

А це телятко африканської корови ватуссі, йому приблизно місяць. 

 

У сімействі шотландської худоби – також поповнення.

Народився хлопчик 20 травня, скоро йому буде 2 місяці. Харчується молоком, зараз вже переходить на сіно, на траву, зелені корми. Зараз це ще малятко, через рік це буде підліток, у років 2-3 стають вони статево-зрілими і здатними до розмноження, – додає Мирослава Патій.

А це мари патагонські. Нещодавно у них також народилося дитинча. Батьки ховають його у норі, тому нам побачити малюка не вдалося. Мирослава Патій показала його на світлинах та розповіла, що виходить маля дуже рідко, але одного разу їй все ж вдалося його сфотографувати.

Коли малятко народжується, воно вже за кілька годин може стояти на ногах і навіть бігати, але з нори мама з татом виводять його рідко. Мари – це травоїдні тварини, в природі вони харчуються різними видами трав. Ми їх харчуємо фруктами, овочами, сіном, зелена маса, – каже Мирослава Патій.

Загалом з початку весни у рівненському зоопарку малята з’явилися у 18 видів тварин та птахів. 

Зазвичай батьки дуже ревно і дбайливо відносяться до свого потомства. Місія кожної тварини – це продовження роду і батьки можуть самі забезпечити необхідний догляд. Звичайно, від працівників потрібна інколи допомога і підтримка, якщо тварина не справляється в піклуванні за малятком, але зазвичай тварини з цим гарно вміють впоратися і наша основна мета – не заважати їм, – додає Мирослава Патій.

За словами Мирослави Патій, подальшу долю малят у зоопарку поки не вирішили. Можливо, вони залишаться жити тут або ж їх запропонують іншим зоопаркам для обміну та поповнення колекції тварин.