Сільським амбулаторіям області передали 34 позашляховики (ВІДЕО)

15:58, 12 лип. 2019
 
Сільським амбулаторіям області передали 34 позашляховики (ВІДЕО)

34 позашляховики для сільських амбулаторій передали сімейним лікарям Рівненщини. Вони обійшлися у 17 мільйонів гривень, які надійшли в рамках програми «Доступна медицина», повідомив в.о. голови облдержадмінстрації Ігор Тимошенко. Нові авто дадуть можливість лікарям швидко потрапити до своїх пацієнтів та транспортувати їх до стаціонару.

Олександр Кравчук вже більше як 30 років працює лікарем у селиці Тишиця, Березнівсього району. На виклики до пацієнтів чоловік добирається на власному авто.

На фото сімейний лікар с.Тишиця Олександр Кравчук

Радіус обслуговування моїх сіл 10 км, це три села. Від районного центру, від села, де розташована амбулаторія – 13 км. Дороги несучасні, там бруківка, – розповідає сімейний лікар с.Тишиця Олександр Кравчук.

Зараз медик оглядає новий позашляховик, який у рамках державної програми придбали для нього та його колег.

Останній був ВАЗ 369, це стара машина. Вона потребувала ремонту. Бензину там витрати великі. На запчастини нічого не виділялося. Ми її не використовували. Бували ситуації, коли треба було транспортувати людину. То робили це за рахунок пацієнтів, рідко коли нам виділяли, – додає Олександр Кравчук.

Автомобілі Renault Duster отримали сімейні лікарі 34-х амбулаторій області. Позашляховики є повнопривідними з підвищеною прохідністю.

На фото заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсяник 

Це не є санітарний атомобіль, це автомобіль для сімейного лікаря. Для того, щоб він в межах наявної території доступності, яку він обслуговує – міг добратися до пацієнта в найбільш віддалені місця якомога швидше. Автомобіль не забезпечний медичним обладнанням. Адже, кожна амбулаторія оснащена сумкою лікаря, у ній є все необхідне медичне обладнання. У нас у області є 164 амбулаторії, з них 34 нові. Мінрегіон до цього списку добавив ще три амбулаторії, які будуть будуватися. Для них ми закупимо ще три нові автомобіля, –коментує заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсяник.

На фото в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко

Розподіл автомобілів здійснювався в ті амбулаторії, які сьогодні будуться. Це 34 по області. З них 18 вже збудовані. Решта – це ті, що на стадії завершення будівництва. Це програма " Доступна медицина", 17 млн гривень було виділено за державною програмою. Було оголошено тендер на 34 автомобілі, – каже в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.