Держвиконавці області відзвітувались про результати роботи у І півріччі 2019 року

13:12, 12 лип. 2019
 
Держвиконавці області відзвітувались про результати роботи у І півріччі 2019 року

За останні півроку на Рівненщині державні виконавці стягнули аліментів на третину більше, ніж за такий же період минулого року. Тоді це було 42 мільйони гривень, тепер – 65, повідомив начальник обласного управління державної виконавчої служби Вячеслав Бедикайло.

Загалом кошти передали на користь дев’яти з половиною тисяч дітей. Допомогли цьому зміни у законодавстві, пояснила керівниця теруправління юстиції Оксана Сальчук. Торік профільне міністерство затвердило два пакети відповідних документів і зараз готує третій, розповіла вона. Наприклад, тепер накладують штрафи на суму боргу – таких постанов за півроку майже дві тисячі на мільйон триста тисяч гривень. Ще майже чотириста постанов передбачають відпрацювання боржниками суспільно-корисних робіт.

На фото начальник обласного управління державної виконавчої служби Вячеслав Бедикайло

За перше півріччя стягнути аліментів на суму бульше 65 мільйонів гривень, частина з яких – у зв’язку з дією законів, якими посилено відповідальність, це 26 мільйонів гривень. Найбільші суми стягнення за півріччя – це відділи, які стягнули: Вараський відділ державно-виконавчої служби, більше 16 мільйонів, Рівненський міський - більше 9 мільйонів, Рівненський районний – більше 5 мільйонів, – сказав начальник обласного управління державної виконавчої служби Вячеслав Бедикайло.

На фото начальниця Головного теруправління юстиції в області Оксана Сальчук

Посилення цієї відповідальності так само буде. Нікуди не діваються заборона виїзду за кордон, заборона керування транспортним засобом, заборона полювання і користування зброєю. Ще з недавнього такого, на що хотіла звернути увагу – блокуються рахунки боржника аліментів. Саме головне – якщо в тебе є борг по аліментам, ти не маєш права балотуватися, навіть подавати документи на майбутніх виборах, – прокоментувала начальниця Головного теруправління юстиції в області Оксана Сальчук.

Крім того державні виконавці стягнули за пів року ще 17 з половиною мільйонів гривень заборгованої зарплати, розповів Вячеслав Бедикайло. Кошти отримали понад дві тисячі працівників "Рівнеазоту", авторемзаводу та аеропорту. Але 21 з половиною мільйон гривень підприємства боргують і надалі.