Патрульні підтримують ініціативу зі світловідбиваючими жилетами для першачків

19:40, 11 лип. 2019
 
Патрульні підтримують ініціативу зі світловідбиваючими жилетами для першачків

Зобов’язати учнів початкової школи носити світловідбиваючі жилети в темну пору доби. Таку ініціативу підтримують рівненські патрульні. Про це розповів т. в. о. заступника начальника патульної поліції області Андрій Ліснічук.

За його словами, це допоможе уникати аварій за участі дітей. Введуть обов’язкові світловідбиваючі жилети з першого вересня. Проект – частина урядової ініціативи «Чужих дітей не буває». Як повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман кожен учень з першого по четвертий класи отримає такий жилет безкоштовно.

На фото прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

– Тут смайлик, тут хлопчик і дівчинка, капюшон. Вона дуже якісна ця жилетка, наші дітки будуть помітні на дорогах, – сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

На фото т.в.о. заступника начальника патрульної поліції області Андрій Ліснічук

Наявність світловідбиваючих елементів пришвидшує реакцію водія на зміну дорожньої обстановки. Вони дозволять водієві розрізняти в темну пору добив темну пору доби пішохода з знашно довшої відстані, що пришвидшить його реакцію і дасть можливість екстренно загальмувати або змінити траекторію руху ТЗ, – прокоментував т.в.о. заступника начальника патрульної поліції області Андрій Ліснічук.