Набір у джазову школу в рамках фестивалю "ART JAZZ" розпочали у Рівному

15:21, 11 лип. 2019
 
Набір у джазову школу в рамках фестивалю

У Рівному вперше розпочали набір у джазову школу. Проводять це у рамках фестивалю "ART JAZZ", за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Програма школи розрахована для навчання молодих джазових музикантів. Проект розрахований як на початківців так і професіоналів без вікових обмежень та стилістичних рамок, розповіла менеджерка джазової школи Олеся Гощук. Методика навчання, за її словами,  дасть змогу учневі за невеликий термін досягнути необхідного рівня, аби вийти на сцену та почуватися вільно у спільному просторі імпровізацій з іншими музикантами. Навчатимуть учасників викладачі міжнародного рівня.

На фото менеджерка джазової школи Олеся Гощук

Це буде навчальна програма, яка пройде з 27 серпня до 1 вересня. Ми запрошуємо 20 молодих музикантів, які ще навчаються у закладах вищої освіти Рівного, Луцька, Львова та Тернополя. Зареєструватися у школу можна буде за посиланням на сайті нашої школи, а також у соцмережах. Треба буде пройти анкету, записати коротке відео про себе. Тоді ми будемо інформувати чи пройшли у нашу школу. І тоді ж будемо вже працювати з учасниками в рамках практичних занять, виступів, – розповіла менеджерка джазової школи Олеся Гощук.

На фото директор інституту мистецтв РДГУ Ярослав Сверлюк

Це буде проходити на нашому майданчику, ми дуже раді такій співпраці у інституті мистецтв. Будуть запрошені відомі джазові музиканти. Ми зацікавлені в такій співпраці. Наші студенти будуть підвищувати професійний рівень. Студент, коли він бачить хто перед ним виступає, коли це людина світового рівня – підвищується мотивація до занять, опанування професійного виконавства, – прокоментував директор інституту мистецтв РДГУ Ярослав Сверлюк.

Фестиваль "ART JAZZ" розпочнеться 17 серпня. На його відкриття рівнянам готують безкоштовну джазову вечірку, розповіла арт-директорка фестивалю Олена Шульга. Завершиться "ART JAZZ" 31 серпня. За програмою можна слідкувати у соцмережах, та на офіційному сайті фестивалю.

На фото арт-директорка фестивалю Олена Шульга

17 серпня вінілова вечірка в честь 60-тиріччя випуску альбому Мелса Девіса. Буде грати діджей, а Мелс буде посміхатися з небес. 24,25 серпня у День Незалежності – джазове кіно, спейс рок та смачна їжа біля Лебединки. 27-29 серпня ви спостерігатимете за тим, як студенти нашого проекту навчаються у найкращих викладачів Європи в іституті мистецтв РДГУ. 30-31 серпня ми маємо гала концерти у драмтеатрі. Там ми маємо світових зірок та українських улюблених виконавців, – повідомила арт-директорка фестивалю Олена Шульга.