Поліцейські знайшли в авто близько 2 кілограмів бурштину

15:02, 11 лип. 2019
 
Поліцейські знайшли в авто близько 2 кілограмів бурштину

Водій транспортного засобу «Suzuki Grand Vitara» учора, десятого липня, близько 23 години, помітивши на автодорозі «Сновидовичі-Остки» екіпаж групи реагування патрульної поліції Рокитнівського відділення, прискорив рух. Про це повідомила пресофіцерка поліції області Катерина Загурська.

Авто зупинили. Під час спілкування із патрульними, водій іномарки, 24-річний житель Житомирської області та його пасажир почали помітно нервувати та комусь постійно телефонувати. 

Під час огляду транспортного засобу, зокрема й багажного відділення, у рюкзаку поліцейські виявили каміння, схоже на бурштин-сирець. Слідчо-оперативна група на місці зафіксувала, що у наплічнику знаходилось близько двох кілограмів каменів.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 198 Кримінального кодексу України (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом). «Сонячне» каміння вилучили та у рамках кримінального провадження скеровуватимуть на експертизу. Того ж дня, у Володимирецькому районі, неподалік села Жовкині, близько 17 години поліцейські виявили та вилучили мотопомпу кустарного виробництва. Осіб, які б займались видобутком бурштину-сирцю поряд не було, – додала Катерина Загурська.