У Рівному обговорювали стратегію розвитку області

12:39, 11 лип. 2019
 
У Рівному обговорювали стратегію розвитку області

На Рівненщині слід розвивати туризм і мале підприємництво – зокрема, в ай-ті та креативній галузях. Такої думки дійшов директор Агенції регіонального розвитку Олександр Процюк після аналізу соціально-економічних показників за попередні роки. З його детальним звітом всі охочі можуть ознайомитися на сайті облдержадміністрації.

Аналіз провели для розроблення стратегії розвитку області на найближчі сім років. Попередня з різними корективами реалізувалася протягом п’яти років, розповів виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко. Нову редакцію розроблятимуть до кінця року. Сьогодні у "Відкритому офісі" водного університету оголосили про підготовку пропозицій та проведення аналізу сильних і слабких сторін.

На фото в.о. голови ОДА Ігор Тимошенко

Стратегія задає рамки, а під ці рамки ми підбираємо об’єкти, проекти, які реалізуються впродовж всього періоду. В разі надходження тих чи інших проектів, ми готові її постійно корегувати. За цей період було побудовано багато садочків, а це один з елементів стратегії. В чому він полягав? Щоби працездатне населення мало можливість своїх дітей віддати в садочок, і ця робоча сила, яка є в наявності, вона могла працювати на підприємствах, – розповів в.о. голови ОДА Ігор Тимошенко.

На фото директор Агенції регіонального розвитку області Олександр Процюк

Основним з викликів є відтік працездатного населення, людського капіталу. Але, хочу зазначити і позитивну сторону: наша область в цій динаміці не є аутсайдером. Ми бачимо непогані показники по промисловості, ми збільшуємо експорт з ЄС, знаємо, що знайдено можливість переорієнтувати з ринків СНГ на європейські і світові, – прокоментував директор Агенції регіонального розвитку області Олександр Процюк.

Нагадаємо, попередню Стратегію розвитку краю презентували у вересні 2014-го року. Її пріоритетами тоді ще директор обласного економічного департаменту Ігор Тимошенко називав розвиток економіки, сільських територій та людського капіталу. П’ять років тому Рівненщина потрапила в п’ятірку областей, яким з підготовкою документа допомагав Євросоюз.