5 років позбавлення волі: у Рівненському апеляційному суді розглянули справу про ДТП 2016 року

16:39, 9 лип. 2019
 
5 років позбавлення волі: у Рівненському апеляційному суді розглянули справу про ДТП 2016 року

П’ять років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на два роки. Таке рішення ухвалила сьогодні колегія Рівненського апеляційного суду у справі уродженця Тернопільської області Вадима Гедза.

Нагадаємо, 30-го липня 2016-го року чоловік, керував автомобілем Фольксваген Крафтер, який зіткнувся із вантажівкою. Це сталося на трасі Київ-Чоп у Рівненському районі. В результаті зіткнення один із пасажирів автомобіля Фольксваген загинув на місці. Двоє померли у лікарні. Ще двоє отримали травми.

У січні цього року Рівненський районний суд визнав водія винним, призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років. Разом з тим чоловіка звільнили від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Прокуратура таке рішення суду першої інстанції оскаржила в Рівненському апеляційному суді.

На фото прокурорка Євгенія Купрун зачитує прохання:

– "Прошу ухвалити новий вирок, яким визнати винним і призначити покарання 8 років позбавлення волі та позбавлення права керувати ТЗ упродовж трьох років".

На фото захисник Андрій Мосійчук

"Прокурором не було враховано жодних пом’якшуючих обставин. Особа характеризується позитивно, має неповнолітніх дітей, Має місце роботи, ніколи не притягався до кримінальної відповідальності. Злочин – з необережності. Крім того, є щире каяття, виявлене в діях. Дії були спрямовані на лікування потерпілих, надання меддопомоги. Жодна з осіб не заперечила проти цього. Просимо це врахувати і залишити вирок без змін. А апеляцію прокурора – без задоволення", – сказав захисник Андрій Мосійчук.

На фото суддя Володимир Іващук

"Визнати Гедза Вадима винним. Призначити покарання 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування ТЗ строком на 2 роки. Взяти під варту у залі суду", – зачитав ухвалу суддя Володимир Іващук.