У волонтера політичної партії згорів автомобіль (ВІДЕО)

13:56, 6 лип. 2019
 
У волонтера політичної партії згорів автомобіль (ВІДЕО)

У волонтера політичної партії в Млинові цієї ночі згорів автомобіль. Його власник Артем Мельничук пов’язує цей випадок зі своєю агітаційною діяльністю. У поліції розслідують підпал.

Вогонь з вікна будинку навпроти побачив сусід.

 На фото Василь Шевчук

Це було між першою і другою годиною. Жінка проснулася в нас оце якраз вікно спальні. Дуже великий вогонь. Червоно в хаті. Подивилися, а тут машина горить. Бігом розбудив сусідів і почали гасити,сусід Василь Шевчук. – Добре, що в мене ванна води стоїть у дворі, я теплицю поливаю. Давай бідоном носити і поливати. Отаке полум’я було на метер. Колеса два горіли вже. Викликали пожежну. То поки вони приїхали, ми половину загасили. 

У автомобілі згоріли два колеса й мотор, каже його власник Артем Мельничук. Цей автомобіль він купив три дні тому.

На фото Артем Мельничук

Приїхала поліція, оформили виклик і зранку було повідомлено, що я є волонтером від партії "Слуга народу". І було повідомлено, що в нашому районі був акт вандалізму на банери скоєний, – розповідає Артем Мельничук. – Більшість також знали, що цей автомобіль мій. І я, як волонтер, розповсюджував з хлопцями, на добровільних засадах, інформацію про дану партійну групу. 

Саме з цією своєю діяльністю хлопець пов’язує те, що сталося з його автомобілем. І запевняє, що особистих конфліктів ні з ким не мав. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Нацполіції області Сергій Волков, який прибув на місце події, повідомив, що відкрили кримінальне провадження за фактом умисного підпалу.

На фото Сергій Волков

– Встановлено, що стався підпал автомобіля "BMW". Оглядом вже фактично зафіксовано, що загоряння сталося з капота, з бампера автомобіля. Частково передня частина автомобіля знищена, – розповідає т.в.о. начальника Нацполіції області Сергій Волков. – На даний час опитуємо громадян і інші слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення злочинця.

Журналістка: Скажіть, будь ласка то є перший випадок такий в області під час передвиборчих перегонів?

Були в нас зафіксовані випадки, що тільки замальовували політичну агітацію кандидатів, а на сьогодні вже маємо перший випадок, що є знищення майна, пов’язане з передвиборчою агітацією, – додає Сергій Волков.

 Цієї ж ночі у Млинові пошкодили три білборди з кандидатом від партії "Слуга народу" Олександром Аліксійчуком.

На фото Тетяна Рогозіна

– Така ситуація у нас вперше. Щодо нашого кандидата неодноразово надходили різні погрози в соцмережах. Ми не думали, що наші опоненти дійдуть до криміналу, будуть пошкоджувати наші борди, зокрема, в Мізочі, Демидівці, Млинові, - каже юристка Тетяна Рогозіна. – Тому звертаємося до всіх людей, які мають бодай якусь інформацію щодо підпалу, щоб вони повідомляли нам, а також у правоохоронні органи.