У Рівному суд закрив справу проти активіста, який розклеював агітацію проти Зеленського

11:49, 5 лип. 2019
 
У Рівному суд закрив справу проти активіста, який розклеював агітацію проти Зеленського

За відсутністю складу адміністративного правопорушення у Рівненському міському суді закрили справу проти Євгена Новицького. Постанову про це він отримав учора, 4 липня, а винесли за 2 дні напередодні.

Як ми вже розповідали, поліцейські склали адмінматеріали на чоловіка за те, що він перед другим туром президентських виборів нібито розклеював агітаційні матеріали без вихідних даних.

Я подав скаргу на дії поліціянтів і заяву про ознаки кримінального злочину. Скажімо так, в цьому випадку, по-перше, не було жодної причини для затримання. Якщо поліцейський побачив у цьому ознаку правопорушення, це, звичайно, його право, його думка – для цього є суди. Але для затримання не було жодного приводу. в таких випадках адмінпротокол складається на місці. Щодо мого випадку, адмінпротокол про адмінправопорушення взагалі не був складений в моїй присутності, що доводить відеоматеріали, – розповів рівнянин Євген Новицький (на фото).

Нагадаємо, в ніч на 19 квітня поліцейські затримали Євгена Новицького на вулиці Грушевського у Рівному, коли він розклеював на стовпах листівки. На них був зображений шприц та напис, цитуємо: "Голосуй проти наркоЗЕлежності" – кінець цитати.

Сам правозахисник каже, що це не була політична агітація. Як тоді пояснила прес-офіцерка поліції області Ольга Ангелова, 56-річного рівнянина запросили до відділку для складання протоколу за адмінправопорушення. Воно полягає у тому, що матеріали із символікою одного із кандидатів у Президенти не мали вихідних даних про тираж та установу, яка здійснила їх друк.

Як стверджував Євген Новицький, тоді протокол про адмінправопорушення ніхто на нього не складав, проте через місяць він отримав його поштою.

Читайте також:

За розклеювання листівок поліція у Рівному затримувала чотирьох людей: подробиці (ВІДЕО)

"Протокол містить інформацію, яку я не надавав": Новицький вважає адмінматеріали щодо себе сфальшованими