У Тараканівському форті стартували зйомки фільму "Джура-Королевич" (ВІДЕО)

19:07, 3 лип. 2019
 
У Тараканівському форті стартували зйомки фільму

У Тараканівському форті стартували зйомки фільму "Джура-Королевич". Сьогодні, 3 липня, тут працювали над масовою сценою зустрічі короля Юрія після переможної битви з ворогами, які хочуть захопити його трон. Окрім головних героїв, на знімальному майданчику задіяли жителів Рівненської і Тернопільської областей, яких відібрали на кастингу. На знімальному майданчику побували і наші журналісти.

 

У Тараканівському форті знімають масову сцену фільму "Джура-Королевич". Король русинів з військом повертається після бою до свого замку з полоненими ворогами.

На фото режисер фільму "Джура-Королевич" Антон Гойда розповідає про персонажів

Це персонажі Егерт і Кранк. Вони головні злодії казки. Це перша їхня поява у фільмі. Добро начебто перемогло. І так вони з’являються у нашому кіно, – розповідає режисер фільму "Джура-Королевич" Антон Гойда.

На фото актор Віталій Салій

Я граю персонажа Кранка. Він любить імпровізувати і не люблять, коли йому ставлять рамки і щось забороняють. Така от нестримна свобода. Військо розбили, так. Але у нього все йде за планом. Це частина його плану.

Такий хитренький... (каже журналістка)

Звичайно. Він уже багато тисячоліть живе в цьому режимі. І це така шахова гра з іншою, світлою силою, – розповідає актор Віталій Салій.

Головний герой на боці світлих сил – король Юрій, якого грає Святослав Довженко. Глядачам він відомий за фільмом "Кіборги", де він зіграв бійця з позивним "Серпень".

До масової сцени зустрічі короля залучили майже 80 жителів Тараканова, Дубна, Рівного, Збаража і Тернополя.

На фото учасник масової сцени з Тараканова Валерій Мілецький

От в масовці місцевий житель. Ждем, як приходить король і вітаємо його. А більше нічого ще не було, – каже учасник масової сцени з Тараканова Валерій Мілецький.

На фото учасниця масової сцени зі Збаража Вікторія Івасик

– Гарне вбрання, бачите, прекрасний режисер, гарна казка. Все подобається. Кастинг проводився у нас в Збаражі, я зі Збаража. По-новому все відкривається, цей внутрішній світ кіно. Нічого, не змучилася. Трохи перекусимо, і знову до роботи, – розповідає учасниця масової сцени зі Збаража Вікторія Івасик.

Щоб відпрацювати сцену зустрічі короля з військом у Тараканівському форті, знадобилося майже 10 дублів.

 – Ви бачили дуже багато масовки, дуже важка сцена. Але поки задоволені. Працюємо. Дуже подобається локація. Раді, що знайшли таке місце і сподіваємося, що зможемо розповісти історію, яка сподобається глядачу, – додає Антон Гойда.

"Джура-Королевич" – це казка-фентезі для старшокласників про боротьбу добра і зла в докозацькі часи. Злі сили, які звуться лангомерами хочуть захопити королівство русинів. Основна боротьба буде розгортатися довкола королівського трону. Постановкою батальних сцен займається Олександр Алєксєєв.

На фото постановник батальних сцен Олександр Алєксєєв

Кожного дня у нас в Збаражі проходять тренування в районі 60 чоловік до цього фільму. Більшість хлопців – це реконструктори, які займаються трішки іншим, ніж каскадерством. Я їх навчаю праювати як каскадери, правильно поводити себе в кадрі, правильно працювати, правильно бити, щоб мінімально травмувалися, але це було максимально ефектно, щоб фільм "Джура-Королевич" вийшов максимально крутим, – каже постановник батальних сцен Олександр Алєксєєв.

До слова, кінопроект фільму «Джура-Королевич» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Зі слів генерального продюсера фільму Олега Щербини, на бюджет стрічки з державного бюджету виділили 28 мільйонів гривень.