"Не всі свідки допитані, не всі обставини слідства встановлені": справа по "Американцю" буде відновлена

18:29, 3 лип. 2019
 

Скасувати рішення про закриття справи судом першої інстанції і повернути її на досудове розслідування. З таким клопотанням звернувся до Рівненського апеляційного суду адвокат Ігор Горінов. З його слів, його підзахисний у селі Старе Село, що на Рокитнівщині у січні 2017-го року отримав тілесні ушкодження під час стрілянини на подвір’ї місцевого жителя Павла Павловича. Згідно рішення Рівненського міського суду справа була закрита, втім потерпілий вважає, що не всі свідки були допитані і не встановлені всі обставини слідства, відтак його потрібно відновити.

На фото адвокат Ігор Горінов

Не проведено додатковий огляд подвір’я самого Павловича. Тому що він посилається у своїх показаннях і дає суперечливі показання. Одного разу одне вказує, наступного інше. Для усунення даних недоліків потрібно додатковий огляд самого подвір’я де був розміщений сам гараж, де був розміщений автомобіль за яким ховалися люди від пострілів, – прокоментував адвокат Ігор Горінов.

На фото потерпілий Ігор Натяжко 

У статті там пише, що я забіг там відразу і погрожував, але так не було насправді. Насправді було так, що після вистрілу я прибіг і побачив що сталося. Побачив Діму, який лежав біля фірточки на подвір’ї і тримався за спину. Я забіг і просив щоб він їх просто відпустив, – сказав потерпілий Ігор Натяжко.

На фото прокурор Олександр Станкевич

На думку сторони обвинувачення усі слідчі дії проведенні, обставини з’ясованні, відеозаписи оглянуті, експертизи долучені, – сказав прокурор Олександр Станкевич

На фото суддя Михайло Шпинта 

Апеляційну скаргу потерпілого Натяжка Ігора Васильовича адвоката Ковальчука – задовільнити. Ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 23 травня 2019 року про відмову задоволення на клопотання адвоката Ковальчука на постанову скасувати. Постановити нову ухвалу якою задовольнити постановити нову ухвалу якою задовільнити скаргу потерпілого Натяжка, – зачитав суддя Михайло Шпинта. 

Нагадаємо, що інцидент у селі Старе Село стався 15 січня 2017 року. О 5-й годині ранку на подвір’я місцевого мешканця Павла Павловича, згідно матеріалів слідства, проникли шестеро людей. Зі слів дружини Павла Павловича Марії, в одного з них була граната. Внаслідок сутички кульові поранення отримали троє осіб, серед них Ігор Натяжко. Зауважимо, Павло ПавлОвич нині фігурує в іншому кримінальному провадженні, де є підозрюванним у замовленні вбивства в Старому Селі, яке сталося у лютому цього року. Наразі Павло Павлович перебуває у СІЗО.

Читайте також:

Вбивство у Старому Селі: «виконавці» – за гратами, «замовника» в суд привезуть сьогодні

Підозрювані у вбивстві чоловіка у Старому Селі здались поліції

Суд лишив "Американця" під вартою ще на місяць