Гранітний вимагає відводу суддів та заміну адвоката

16:08, 2 лип. 2019
 
Гранітний вимагає відводу суддів та заміну адвоката

Відвід колегії суддів Рівненського міського суду та заміна адвоката для Ярослава Гранітного  –  ці клопотання розглянули сьогодні під час розгляду справи за статею державна зрада, яку інкримінують киянину Юрію Клейносу та рівнянину Ярославу Гранітному. Зі слів останнього, він вимагає відводу суддів через їх некомпетентність та упередженність. А адвоката просить замінити через те, що захисник немає часу приходити до  нього у СІЗО.

На фото підозрюваний Ярослав Гранітний

Усі підстави згідно того, що ви порушуєте. А ви постійно порушуєте. Ви самі КАПК не знаєте. Ви тільки що вступили зі мною у суперечку, бо не знаєте КАПК. Я його краще знаю, аніж ви, суддя! Це ж ваша професія.

– Ви підтримуєте заяву? (запитує суддя)

– Так, – сказав підозрюваний Ярослав Гранітний

На фото прокурор Петро Демчук

– Кримінально-процесуальним кодексом передбачені чіткі вимоги до відводу суддів і підстави які виключають їх участь судовому розгляді. Вважаю, що на даний час таких підстав немає для відводу колегії суддів, – прокоментував прокурор Петро Демчук.

На фото суддя Наталія Діонісьєва 

Колегія суддів приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви про відвід колегії суддів та заяви про відвід судді Рогозіна виходячи з наступних підстав. Ст. 75 КАПК України передбачених підстав для відводу судді в кримінальному провадження, зокрема за наявності обставин які виникають сумнів у його неупередженності, – повідомила суддя Наталія Діонісьєва.  

Клопотання про заміну адвоката для Ярослава Гранітного суд задовільнив. Новий розгляд цієї справи відбудеться завтра, 3 липня, об 11 годині.

Нагадаємо, що Ярослава Гранітного та Юрія Клейноса підозрюють в організації пікетів під стінами Рівненської облдержадміністрації у травні 2017 року. За версією слідства, під час цих акцій лунали заклики до створення так званої Рівненської народної республіки, і фінансувалися вони з Російської Федерації.

Ярославу Гранітному та Юрію Клейносу інкримінують державну зраду та посягання на територіальну цілісність України. Зa вчинeння таких злoчинів кримінальний кодекс України передбaчaє пoкaрaння – пoзбaвлення вoлі термінoм дo 15 рoків з кoнфіскaцією мaйнa.