Суд залишив без змін запобіжний захід для рівнян, підозрюваних у незаконному заволодінні BMW у Луцьку

15:12, 1 лип. 2019
 
Суд залишив без змін запобіжний захід для рівнян, підозрюваних у незаконному заволодінні BMW у Луцьку

Рівненський апеляційний суд залишив без змін ухвали Рівненського міського суду від 15-го червня цього року про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 діб Олегу Созіну та Євгену Паламарчуку. Відповідні рішення за підсумком двох судових засідань, де розглядали апеляції захисників обох підозрюваних, колегія суддів під головуванням Василя Сачука озвучила сьогодні.

Чоловіків підозрюють у незаконному заволодінні автомобілем БМВ. Зникнення автомобіля його власник виявив у Луцьку 14-го червня цього року. Того ж дня правоохоронці виявили транспортний засіб у місті Вараш.

Обидва підозрюваних подали апеляційні скарги на ухвалу суду першої інстанції. Під час сьогоднішнього засідання захисник Олега Созіна –  Валентин Дупак – клопотав про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт за місцем реєстрації, або зменшення суми застави, яка зараз становить 960 тисяч гривень.

На фото адвокат Валентин Дупак

Я просив міру запобіжного заходу змінити на домашній арешт. Або знизити суму застави. В людей майна майже нема. Це непідйомна сума, ані для нього, ані для його рідних. Крім того, на чому грунтується підозра? Мають бути якісь обгрунтування до неї щодо мого клієнта, Созіна. А вони – порожні, – сказав адвокат Валентин Дупак.

На фото прокурор Володимир Пилипів

Погодьтеся, як мінімум, заслуговує на перевірку той факт, коли двоє осіб серед ночі чужу машину приганяють у гараж. В них закриті обличчя. І пояснити свої дії вони відмовляються. Є обгрунтування для здійснення перевірки, – прокоментував прокурор Володимир Пилипів.

На фото суддя Василь Сачук читає текст ухвали:

"Ухвалу слідчого судді РМС від 15.06.2019 про застосування до Созіна Олега запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - залишити без змін, апеляційну скаргу адвоката Дупака - без задоволення. Ухвала остаточна і касаційному оскарженню не підлягає."

Про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт у нічний час, або зменшення суми застави для свого підзахисного, Євгена Паламарчука, клопотав адвокат Анатолій Перетятко. Цю апеляційну скаргу Рівненський апеляційний суд також залишив без задоволення.

На фото адвокат Анатолій Перетятко

 – "Ухвалу слідчого судді РМС від 15.06.2019 про застосування до Паламарчука Євгена запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - залишити без змін, апеляційну скаргу адвоката Перетятка – без задоволення. Ухвала остаточна і касаційному оскарженню не підлягає", – зачитав текст ухвали суддя Василь Сачук.