У неділю в трьох ОТГ Рівненщини пройдуть вибори

16:44, 29 чер. 2019
 
У неділю в трьох ОТГ Рівненщини пройдуть вибори

Завтра, 30-го червня, на Рівненщині відбудуться вибори голів та депутатів рад у трьох новостворених об’єднаних територіальних громадах: Степанській, Бугаївській та Малинській.

Також цього дня пройдуть додаткові вибори до рад Млинівської та Привільненської ОТГ, до яких приєдналися нові населені пункти. Дату проведення виборів центральна виборча комісія затвердила у квітні. Про це повідомив, консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Рівненського регіонально відділення Асоціації міст України Василь Курилас.

– Відбуваються вибори в трьох Об’єднаних громадах Рівненської області. І відбуваються додаткові вибори в двох громадах, які приєдналися до ОТГ існуючих Рівненської області. Мова йде про перші вибори у Степанській ОТГ Сарненського району, Бугаївській Радивилівського району і Малинській Березнівського району. Додаткові вибори відбуваються у Млинівську селищну громаду, це приєдналася Мальованська сільська рада і до Привільненської ОТГ приєдналася сільська рада, Дубенського району. Загалом, обирається на перших виборах – 58 депутатів та троє голів. А на додаткових виборах – 9 депутатів. Один депутат обирається від Мальванської сільської ради до Млинівської селищної ради, і 8 Іванівської сільської ради до Привільненської ОТГ, – розповів телефоном консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Василь Курилас.